Капитен репрезентације Швајцарске Стефан Лихштајнер прославио је гол свог тима на исти начин као и Џердан Шаћири и Гранит Џака.

Фото: Profimedia, EPA Armando Babani
Фото: Profimedia, EPA Armando Babani

Фудбалска јавност згрожена је срамним провокацијма Албанаца из редова Швајцарске репрезентације. Џердан Шаћири и Гранит Џака на скандалозан начин су прослављали голове на мечу против репрезентације Србије. Обојица Обојица су голове прославили укрштајући руке и тако формирајући прстима двоглавог орла.

Домаћи и светски медији сматрају да је гест репрезентативаца Швајцарске био чиста поровокација и згрожени су што су Албанци на такав начин донели политику на Мундијал.

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/06/21/saciri-podrzava-islamsku-drzavu/

Међутим, оно што је свима промакло је начин на који је капите Швајцарске Стефан Лихштајнер славио голове своје репрезентације. Лихштајнер је притрчао саиграчима и баш попут Џаке и Шаћирија, склопио дланове у позу орла, урлао у правцу навијача.

Његово славље се јасно видело и на ТВ снимку приказаном на швајцарским медијиа, који су, иначе, критиковали националистички испад Џаке и Шаћирија, али очито нису желели да виде да је исту ствар урадио и њихов Швајцарац Лихштајнер.

Извор: kurir.rs