Полицијски службеник ми је упорно говорио да треба да нас је срамота што смо нацртали тробојку како би по њој сад могли пси да уринирају, рекао је Чабаркапа.

„Јутрос ме полицијски службеник Милоје Војиновић позвао да дођем у ЦБ Пљевља и дам изјаву поводом цртања тробојке на игралишту у Пљевљима“, написао је на свом фејсбук профилу студент Божидар Чабаркапа.

„Kада ме је питао да се изјасним на околности ја сам почео да дајем изјаву коју он није записивао већ ме је само слушао. Kада сам завршио он ме је питао да ли ја мислим да је он глуп и да моју изјаву неће унијети. Kада сам га питао због чега он ми је одговорио да је превише политичка и да ме због тога није позвао. Наглашавао је да он није глуп и да ја немам право да дам изјаву коју сам му саопштио“, казао је Чабаркапа.

Чабаркапа истиче да је изјавио да је као и сваки православац који учествује на литијама поводом срамног закона о слободи вероисповести стекао навику да шетам и да сам тог дана прошао поред игралишта Фамилија где је угледао два човјека који доносе боју на игралиште.

„Будући да их нисам познавао тражио сам да се преставе што су они и учинили. Рекли су да се зову Данијел Милинковић и Владо Живковић. Они су цртали на игралишту а након што су угледали полицију исти су напустили мјесто. Помињали су да треба да им се придруже Филип Бошковић и Предраг Вуковић али су се након доласка полиције уплашили и нису се појавили. На инсистирање полицијских службеника ја сам дао документа јер знам да је то њихово право по закону а моја дужност да уз себе носим идентификациони документ.“

Leave a Reply