Режисери Макс Фадејев и Сергеј Белоус снимили су нови документарни филм посвећен рату у Донбасу.

Филм садржи јединствене снимке борбених дејстава на првој линији фронта, коју држе војници 14. засебног батаљона територијалне одбране ЛНР „Ghost“, преноси Pravda.rs.

Дана 18. октобра у Јекатеринбургу премијерно је приказан нови филм Макса Фадејева и Сергеја Белоуса „Утваре. Војници заборављеног рата“ (рус. Призраки. Солдаты забытой войны).

Материјал је посвећен рату у Донбасу који траје већ осам година. Фадејев је задржао свој корпоративни идентитет, надовезујући звуке радио-центра на јединствене документарне снимке непријатељстава у сектору батаљона „Призрак“ у близини села Доњецкоје у Луганској Народној Републици. Тако аутори филма покушавају да пробију информациону блокаду овог рата.

Јединственост рада Макса Фадејева и Сергеја Белоуса лежи у чињеници да садржи снимке са побуњеничке стране линије фронта, снимљене у периоду од 2018. до 2021. године, односно у периоду када су видео снимци са линије фронта постали реткост.

Упркос чињеници да догађаји у Донбасу често остају у сенци пажње великих новинских агенција, непријатељства у региону се настављају. Зато речи које је изговорио непознати војник на крају трејлера звуче прилично симболично. „Сваки рат је монструозан. Само што је понекад алтернатива рату још гора. Сада смо у ситуацији да је алтернатива овом рату још гора’’.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар