Председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун је рекао да има извештај који је означен као поверљив материјал, чија информација није за јавност и предмет је новинарске дискреције.

– То је извештај из октобра 2003, реч је о садржају посете шефа одељења за истраге Хашког трибунала Патрика Лопеза Тереса и његовог састанка с директором одељења за правду Унмика Емоном Смитом. Они наводе осам сведока Албанаца и знају целу причу – рекао је Дрецун.

– Уводник је базиран на интервјуу са осам сведока, сви су Албанци са Косова и из Црне Горе који су служили у ОВК. Четворица су учествовала у транспорту најмање 90 Срба и других у затвор у централној и северној Албанији, тројица су испоручивала заробљенике у клинику, двојица су учествовала у транспорту делова тела и органа на аеродром ‘Ринас’ код Тиране. Сви транспорти и хируршке процедуре обављани су уз знање и учествовање официра ОВК и лекара с Косова и иностранства.

Руски експрес располаже копијама овог поверљивог документа и нуди ове папире на увид онима који знају енглески језик и желе да створе властиту представу о косовском кошмару и завери ћутања везаног за овај ужас…