Новинар и активиста Томо Ловрековић поштено је кроз, како каже експеримент, намагарчио Ђиласов медиј Директно.рс који се дичи наводном објективношћу и етиком.

Ловрековић је са лажног мејла, користећи псеудоним Дамир Јовић, у поноћ и три минуте редакцији Директно послао линк ка свом новом филму. Јовић је у мејлу намерно погрешио презиме аутора (Ловренковић), навео да је у питању насилник (иако никада није осуђен нити гоњен за то) и СНС јуришник (иако није члан СНС), као и да у филму прогања опозицију.

Објективни Директно је петнаест минута касније, што није довољно ни да се погледа филм, а камоли анализира, објавио вест све са неоснованим квалификацијама и грешком у презимену и још се захвалио „Јовићу“.

Толико о објективности! Такође, демократични Директно који се „грози мржње“ без проблема је објавио коментаре у којима се позива на пребијање и вешање неистомишљеника Ловрековића уз опаску „да ће се мами смејати са бандере“.

Ловрековић се, како каже, Ђиласовим сомовима који су прогутали удицу захвалио што су из глупости помогли промоцију филма и истине и „замолио свог друга Ђикија да не смањује плату сомовима“.

Оставите Коментар