Владајући ДПС сматра да су изјаве српских политичара и званичника представљају непримерено мешање у унутрашња питања Црне Горе.

Мешања се односе на последње догађаје у Никшићу, након којих су ухапшени владика Јоаникије и седам свештеника СПЦ.

“Одржавање масовних црквено-политичких скупова за време епидемије коронавируса, попут оног (јуче) у Никшићу, супротно прописаним мерама, представља угрожавање здравља грађана наше државе, које нећемо допустити”, наводи се у саопштењу ДПС, чији је лидер црногорски председник Мило Ðукановић.

Из ДПС кажу да све потенцијалне последице овако неодговорног понашања, и здравствене и економске, искључиво ће сносити држава Црна Гора и њени грађани.

“Србије се овај догађај тиче само у тој мери што званични организатори овог скупа имају седиште у тој суседној држави, а политичари који су позивали на скуп, логистичку и политичку подршку добијају од српских званичника”, наводи се у саопштењу ДПС.

Било би, сматрају, примереније да су српски политичари, који инсистирају на поштовању препорука и мера здравствене струке у Србији, а залажу се за кажњавање оних који се о њих оглуше, исте критеријуме применили и на јучерашњи догађај у Никшићу у организацији СПЦ.

“Посебно ако се има у виду да је држава Србија, послала упозоравајућу поруку Цркви и забранила масовне верске обреде, у тренутку када је сматрала да ће они угрозити здравље њених грађана”, наводи се у саопштењу ДПС, пренео је подгорички портал ЦдМ.

--

Leave a Reply