Патријарх СПЦ Иринеј позвао је данас вернике и све грађане Србије, после састанка са председником Александром Вучићем, да буду дисциплиновани и слушају савете стручњака по питању корона вируса и истакао да једино тако можемо да победимо то велико искушење.

Патријарх је казао да корона вирус хара по читавом свету и да ће СПЦ дати свој доприност у борби са том болести.

  • Ако се буде слушало шта кажу стручњаци онда ће то имати свог ефекта. И ми као Црква учинићемо све да нашем народу представимо страхоту коју може овај вирус да изазове – навео је Иринеј.

Како је рекао, корона вирус још није достигао свој врхунац, али је на путу и да га можемо зауставити само дисциплином и слушањем стручњака.

Патријарх је позвао цркву и све верне да буду дисциплиновани и да прихвате све што се предлаже, у свом личном интересу.

  • Живот је нешто највеће и најважније у нашем битисању. Тај дар божји морамо чувати. Ми ћемо се молити Богу, јер верујемо да молитва може много да помогне – рекао је патријарх Иринеј.

Поглавар СПЦ је истакао да ће и у самој Цркви бити спроведена дисциплина, што ће, уверен је, имати ефектат и значај.

  • Остаје да будемо дисциплиновани, да слушамо шта се предлазе. То је једини начин да се одупремо овом великом искушењу – рекао је патријарх Иринеј.

Разговор са поглаваром СПЦ један је у низу данашњих састанака председника Републике, пре него што у 20 сати, како је најављено, саопшти које ће мере предузети, у складу са уставним овлашћењима, а у циљу сузбијања ширења корона вируса.

Оставите Коментар