Можда је корона вирус са плодних сеоских ораница удаљио оне најстарије, али њиве ипак нису остале пусте јер послова су се радо прихватили њихови наследници, па чак и они најмлађи. Елена Мирковић из шумадијског села Борач има само 16 година, а са великим трактором, чувеним ИМТ-ом, барата као да јој је дупло више. Без проблема ова девојчица прелази преко оронулог макадама, заобилази велике рупе и враћа се у рикверц кад неко наиђе из супротног правца.

devojčica

„Kод нас у селу не можете нигде без трактора, тако сам и ја уз тату научила да возим кад сам имала десет година. Слично је и са мојим вршњацима, сви ми од малих ногу научимо све сеоске послове. Иако нема пуно девојака које у селу возе трактор, на мене су већ навикли“, каже Елена.

devojčica

Ова вредна Шумадинка ученица је другог разреда Саобраћајне школе у Kрагујевцу. По свему судећи, њена изолација у доба корона вируса, доста је другачија од оне какву имају тинејдзери у граду. Нема доконлука и жаљења што се кафе не испијају по кафићима.

devojčica

И иако су многи из села Борач отишли и направили каријеру у великим градовима, Елена има мало другачије планове.

devojčica

„Kад се средња школа приведе крају, одмах се пријављујем на служење војног рока, а мој циљ јесте да постанем професионални војник и служим отадзбини“, рекла је она.

Оставите Коментар