Свет данима обилазе фотографије и снимци на којима се види како како грађани Италије на својим балконима заједно певају и међусобне се бодре док земљом хара корона вирус.
Пошаст из кинеског града Вухана се великом брзином раширила целом планетом, а од европских земаља најтеже стање је у Италији. Тамо је према последњим подацима заражено више од 30.000 људи, а чак 2.503 особе су преминуле.

Читави градови су у карантину, ништа не ради, а улице су пусте.

Италијани се међутим не дају тако лако сломити. Свет данима обилазе фотографије и снимци на којима се може видети на које све начине грађани широм земље пркосе вирусу. Једни свирају, други певају, а трећи их здушно подржавају.

Међу њима очигледно има и доста Срба и познавалаца српске културе.

Пре неколико дана се појавио снимак старог Италијана који у свом стану свира хит Забрањеног пушења „Жени нам се Вукота“. Затим нас је насмејао на коме се види како из једног стана трешти песма Секе Алексић.

Сад се са једног балкона зачула и српска патриотска песма „Тамо далеко“. Један момак је избацио звучнике на терасу и одврнуо нашу познату песму, а одговор је одмах стигао од комшија који су раширили српске заставе.

Снимак можете видети ОВДЕ.

Оставите Коментар