Православни народ већ девет дана протестује против спорног Закона и слободи вероисповести. На улицама Берана, Пљеваља, Бјелог Поља реке људи се сливају. Испред Ђурђевих ступова чак 15.000 верника, а испред цркве у Бијелом Пољу 10.000 њих.

После веома тешког дана за дипломатске односе Србије и Црне Горе, православни верници излазе све масовније на улице. Беранци из дана у дан све масовније излазе на литију до манастира Ђурђеви ступови. У петак их је испред зграде Општине Беране кренуло око 8.000, а после три километра им се придружило још неколико хиљада грађана.

Испред Манастира Ђурђеви ступови код Берана окупио се велики број људи како би и вечерас изразили своје неслагање са усвојеним Законом о слободи вероисповести. И у Андријевици су се окупили људи како би изразили свој протест због тог закона.

Према слободним проценама, испред манастира се окупило до 10.000 људи.

У Андријевици су се људи окупили на молебану.

Протести у Црној Гори због изгласаног Закона о слободи вероисповести настављају се из дана у дан у градовима широм Црне Горе, а први који су изашли на улице и блокирали саобраћај били су грађани Берана.

Према писању медија, њих је 31. децембра 2019. године било више од 10.000 испред Манастира Ђурђеви ступови, а ту су онда сви заједно запевали песму „Химну косовских јунака“, познату и као „Христе боже“.

Оставите Коментар