Усташки „певач“ Марко Перковић Томпсон (52), који с породицом живи у Сплиту, скоро сваки викенд је у Чавоглавама.

Вредност његове породичне куће од око 150 квадрата креће се између 50.000 и 75.000 евра, а певачу је постала претесна па је одлучио да сагради нову.

Купио је земљиште од око 2.500 квадрата за 6.000 евра поред породичне куће, које се налази испод Цркве хрватских мученика. Пре неколико месеци оградио је део свог земљишта са зидом високим око метар како би направио ограду.

Комшије кажу како би с радовима на новој кући требао почети ускоро. Томспон на земљишту, осим куће, планира направити гаражу.

Усташког „певача“ виђају како у родно село долази за воланом аутомобила BMW X6.

Томпсонова кућа у Сплиту, Фото: Google street view/Printscreen
Томпсонова кућа у Сплиту, Фото: Google street view/Printscreen

Томпсон се с породицом преселио у Сплит пре шест година, где су прво живели у атрактивним „жњанским близанцима“ у трособном стану. Томпсон у истој згради има и кафић Цровис. Када се уселио у „жњанске близанце“, за стан је, кажу сплитски агенти за некретнине, искеширао најмање 220.000 евра. Данас му тај стан вреди и више од 300.000 евра.

Касније се Томпсон преселио на сплитски Жњан.

Ту некретнину агенти процењују на 1.350.000 евра. Кућа је с погледом на крст који је направљен у спомен на посету папе Јована Павла II Сплиту. Кућа с базеном са северне стране опасана је зидом на ком су постављене надзорне камере.

Певачева тврђава, према судским списима, има 607 квадрата, а састоји се од приземља, два спрата и тавана. Двориште има око 148 квадрата. Кад су склопили купопродајни уговор пре седам година, зграда је још била недовршена, а тад су је проценили на 360.000 евра.

„Певач“ је на Врховцу живео до 2009., након чега је купио луксузни пентхаус у Радничкој цести у Загребу, величине 680 квадрата, од чега је 400 квадрата стамбени део, а остало су тераса и гаража. Платио га је 1.316.281 евра.

Након што је доспело у јавност да продаје пентхаус више од 2 милона евра, повукао га је из продаје. Поновно се нашао на страницама огласа пре три године, кад је тражио исту цену. Није познато да ли је успео продати пентхаус. Иако не живи у њему, усташки „певач“ је до пре три године и даље улагао у тај стан.

Тако је након првог оглашавања преуредио балкон и терасу, која се протеже целом дужином зграде.

Тад је рекао да му се не жури с продајом, па може чекати купца који је спреман издвојити толики износ. Томпсонов пентхаус налази се на осмом и деветом спрату, те има посебан лифт у стан. У цену су укључена и четири гаражна места за аутомобиле. На доњем спрату су кухиња, пет спаваћих соба, четири купатила, тераса и дневни боравак.

Оставите Коментар