Инцидентна ситуација на Савском тргу, полазном стајалишту линије 860, снимљена је касно синоћ, када је група миграната покушала да уђе у аутобус без плаћене карте.

Ситуација је ескалирала пошто је један од њих кренуо у физички обрачун са возачем и потпуно изгубио контролу, да би га на крају смиривали и задржавали остали мигранти.

Овај проблем, међутим, дешава се свакодневно. Сценарио је исти – група мушкараца покушава да уђе у возило, свађају се са возачем и путницима, прете, ударају песницама…

Портал Локалне новине Обреновац који је објавио снимак на својој Фејсбук страници наводи да се захваљујући двојици момака који су се у том тренутку нашли код предњих врата возила све заврсило само на оштром вербалном наступу…

Један од момака им је овом приликом рекао : „Оваквим понашањем се захваљујете Србији?“

  • Синоћ је ситуацију смирила једна група младића који су се налазили у аутобусу, иначе, не знамо како би се завршило. Свакодневно имамо проблем са мигрантима који неће да плате карту, па улазе у расправу са возачем и путницима. Прете, гестикулирају као да ће му одсећи главу, пуцати… Нисмо имали забележен физички напад на возача, углавном су то претње, али дешава се и да ударају песницама о стакло – казали су нам у превознику „Стрела Уб“.

Често не постоји начин да возач онемогући таквим путницима да уђу у аутобус и онда настају други проблеми.

  • Малтретирају путнике, остављају флаше, направе хаос у аутобусу. Наши људи не знају шта да раде. Увек их је по 4 до 6 у групи. Дешава се да уђе, на пример, њих шесторо, а да купе три карте. Одбијају да изађу и нико не може да их избаци – кажу у „Стрели“.

Како кажу, њихова возила за Обреновац су нова, и не могу да дозволе да путници, били то мигранти или не, који неће да плате карту улазе и уништавају аутобусе.

Leave a Reply