У оквиру међународног војно-техничког форума „Армија 2021“ компанија „Авексима“ представила је своје „оружје“ – јединствени руски лек, који се успешно бори не само против вирусне респираторне инфекције, него и ковида 19.

Лек „Нобазит“ већ је доказао своју ефикасност, квалитет и безбедност у борби против грипа и вирусних респираторних инфекција, а сада је добио нови задатак – одбија нападе вируса корона, преноси телевизија „Звезда“.

Клиничка тестирања лека су одржана, а из компаније „Авексима“, која производи лек, испричали су како „Нобазит“ делује приликом лечења оболелих од ковида 19.

„На основу резултата испитивања може се рећи да лек ‘Нобазит’ петоструко умањује смртност од вируса корона, а двоструко смањује компликације што доприноси бржем опоравку“, изјавила је генерална директорка компаније „Авексима“ Ткаченко Елена.

Историја „Нобазита“ сеже до 2008. године када су научници института „Семашко“ добили налог од војних лекара да направе нови лек против вируса за примену у војсци.

„Нема никакве сумње да је то најбољи лек за лечење грипа, вирусне респираторне инфекције и вируса корона, између осталог, и у својству пропратног лека. Наша војска и прави најбоље и користи најбоље“, поручио је генерални директор Института за проблеме хемијско-енергетских технологија Сибирског одељења РАН Сергеј Сисољатин.

„Нобазит“ је у потпуности направљен у Русији и домаћа производња омогућава да не зависе од испорука из иностранства. Лек се већ дуго година успешно бори са својим задацима на „бојном пољу“, те је укључен у препоруке за лечење грипа и респираторних инфекција у време пандемије вируса корона.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар