Save

Миодраг Милановић, аутор емисије Аутохтонисти у продукцији ХелмЦаст, тврди да се најстарији познати српски град налази на иранској висији Ларистан у централној Азији.

Емисија „Аутохтонисти“ се бави српском аутохтонистичком школом чији су представници: Милош Милојевић, Олга Луковић-Пјановић, Радивоје Пешић, Момир Јовић, Светислав Билбија, Миодраг Милановић, мр Славиша Миљковић, Милош Гроздановић, Слободан Јарчевић, Радован Дамјановић, Драгољуб Антић, Александар Петровић и многи други.

 

Милановић каже да се најстарији познати српски град звао Срб односно Тепе Сарабан (Тврђава Сарабан). А да су ту територију римљани назвали Ларистан јер су ту нашли иста кућна божанства Ларе која су опредходно видели и на Балкану.

Милановић је рекао да је Срб насељен 7000 година п.н.е. на истоименом брду. Он је испричао да је тај локалитет опткривен тек 1959. године и да је истраживан пуних 50 година. Милановић тврди да је овим археолошким отркићем потврђено да српски народ спада у најстарије индоевропске народе.

Оставите Коментар