Реагујући на саопштење НДНВ у којем се тврди да су изјаве функционера БИА Перезановића да у појединим медијима и НВО делују страни агенти, Српска Десница је одржала протесте испред канцеларије Независног друштва новинара Војводине.

Преко стотину припадника Српске Деснице одржало је протест, крећући са платоа СПЕНС-а у Новом Саду, до просторија Лиге Социјалдемократа Војводине, где је повереник за северну Србију, Српске Деснице Михаило Јањић одржао говор, напомињући да се управо у згради иза табле на којој стоји натпис ЛСВ штампао пасош тзв републике Војводине, те да Српска Десница никада неће дозволити издајницима и страним плаћеницима да отцепе Војводину.

 

Након његовог говора, окупљени десничари у Железничкој улици испред просторија Лиге СВ су скандирали: “ Нови Сад-Србија, Војводина никада!“

 

Протестна шетња се наставила према центру Новог Сада до просторија НДНВ. Испред просторија НДНВ, које се налазе у Змај Јовиној улици, у самом центру Новог Сада, говор су одржали Миша Вацић, председник Српске Деснице и Милан Вуковић председник градског одбора СД за Нови Сад.

 

Вацић је у говору истакао да су на данашњи дан окупатори стрељали невине ђаке у Крагујевцу, док су у злочину помагали домаћи издајници, те да Србија такво нешто више никад неће допустити да се понови.

 

– Браћо и сестре на данашњи дан 1941. године окупаторске снаге су у Kрагујевцу стрељале 7000 невиних цивила, међу њима ученика и професора Kрагујевачке гимназије. Стрељали су их јер није имао ко да их заштити. Да ли ћемо данас, 77 година касније дозволити да нам нападају оне који нас штите од могућности да се понови тако нешто? – рекао је Вацић.

Вацић је нагласио да управо НДНВ предњачи у нападима на српске институције, на Српску Цркву, Државу, Војску и БИА, који су гарант безбедности и идентитета српског народа.

– Да ли ћемо дозволити да нападају Безбедносно информативну агенцију, полицију и војску, последњи бедем нашег народа и наше државе од непријатеља, терориста, манијака и силоватеља, организованог криминала и свих оних који не желе добро НАШЕМ народу и НАШОЈ држави?!- рекао је лидер Српске Деснице.

„Ово је НАША ДРЖАВА И ОВО СУ НАША ПРАВИЛА!“ – Скандирали су десничари.

– У нашој, нормалној држави, морају да постоје Наша Нормална правила, а то су да не можемо, не смемо допустити да неосновано оптужују и безразложно нападају структуре безбедности овог народа и ове државе. Можда су се нашли прозванима, можда су се препознали, а можда имају други народ и другу државу, те им не одговара да неко брани НАШ народ. Ми њих нападати нећемо, али докле год живе у Нашој држави, морају поштовати Наша правила. – истакао је Вацић.