Недавно је на ТикТоку покренут тренд од стране Американаца који су се преселили у Европу ради студирања или живота на том подручју. Kако се углавном мисли да је Америка земља обећана, сан снова итд.. многи од њих су издразили своје лично мишљење о ситуацији у тој држави, која је по њима веома лоша.

ТикТокери углавном имају трендове где плешу уз неку музику или причају о неким догађајима у свом животу, но овај тренд почиње са питањем: Ако си Американац који живи у иностранству, реци ми зашто се не би вратио у ту земљу?

Дословно су сви који живе у Немачкој, Италији или неким другим земљама почели да се оглашавају о својим разлозима због којих не желе више никад да се врате у Америку.

Па је између осталог, један ТикТокер овај тренд додатно употпунио, тако што је изнео свој угао гледања на земљу из које потиче.

„Здраво свима, зашто бих желео да се вратим у земљу у којој је забрањено јавно отворити пиво, а легално носити пиштољ са собом“, почео је он свој видео.

„Зашто бих желео да се вратим у земљу која чини само 4,5% популације на Земљи, а производи 17% отпада планете и користи 24% светске енергије?“

„Људи међу којима је и моја породица користе пластичне тањире за Дан захвалности“, напоменуо је са аутентичним изразом лица.

Изјаснио се и да је Америка држава која има знање, моћ и ресурсе да се бори против глобалног загревања, али да има политичаре који доносе снег у Сенат да би доказали да је глобално загревање лажно.

Kаже и да је то држава која има између 30 и 40 процената хране која је бачена, док 38 милиона американаца ина неизвесан оброк,подразумевајући под тим да немају увек да једу.

„Држава која има проблем са бескућницима такође има 17 милиона празних кућа“, напоменуо је.

„Држава која више троши на војску него све остале заједно, тако да они буквално разносе грађански новац у ваздух уништавајући туђе куће и животе широм света.“

Осврнуо се и на образовни систем Америке, говорећи ад људи да би имали квалитетније образовање улазе у озбљна дуговања која могу да трају и више од деценије.

„Такође, 28 милиона људи нема здравствено осигурање, јер је приватно и не може да га приушти“, надовезао се он.

Још једна Тиктокерка је постала вирална, упоређујући Немачки систем рада и годишњег одмора са америчким.

Оставите Коментар