Многи од нас сигурно не знају ко је био црногорски кнез Данило Петровић по којем носи назив једна од главних централних улица на Палилули. Јер да знају, давно би назив исте био промењен и дат неком српском јунаку, научнику или макар пријатељу наше земље.
Јер, кнез Данило Петровић је за време своје диктатуре у Црној Гори за највеће непријатеље, гле чуда, имао Србе. Док је био на власти, клао нас је редом, не питајући за пол, старост или веру, чему у прилог говори и казивање Марка Миљанова, великог војводе из племена Куча. Наиме, Миљанов је посведочио да је кнез Данило 1856. године наредио свом брату Мирку Петровићу да племе Куче опустоши, уништи и затре, јер их Петровићи нису могли свезати у ланце.
Миркова злочиначка свита је мучки и без милости тада поубијала 243 стараца, деце и болесних, при чему је у српској историји остало незапамћено да су деца у колевкама пробадана бајонетима, а главе убијенима одсецане, како би их Мирко набијао на колац, а Данило уредно бројао. Такве принципе је примењивао и према Бјелопавловићима и Пиперима.
О каквом се црногорском „јунаку“ ради, говори и чињеница да је кнеза Данила 1960. године у Котору убио Тодор Кадић, јер му је кнез обешчастио сестру, али и због других злодела које је починио према Србима.
Браћо Срби, опаметимо се, крајње је време!!!

Извор : Националист

Leave a Reply