Парламентарни избори, заједно са председничким, биће одржани најкасније до 3. априла 2022. године, најавио је вечерас председник Александар Вучић.

 Вучић је, након седнице Председништва СНС, истакао да ће због тога нова влада и скупштина бити „ограниченог трајања“.

У првом плану програм који кандидујемо

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, након седнице Председништва СНС, на којој је било речи о новој влади и руководству скупштине, да је у првом плану био програм који кандидују за наредни период.

„За нас је било важно да размишљамо о томе који програм кандидујемо, које планове ћемо да спроводимо и шта можемо да урадимо за грађане“, рекао је Вучић новинарима.

Он је подсетио да је СНС добила велику подршку грађана на јунским изборима, која би, додао је, да су данас избори уз учешће свих актера, била још и већа, што можда звучи невероватно, али је резултат показане одговорности.

„Указивао сам да уз огромну подршку и поверење које добијете, постоји увек много али… Људи су умели да препознају да су неки много лошији, иако су имали примедбе и на наш рад“, рекао је Вучић.

Зато је, додао је, било важно да СНС покаже да је спремна да се мења, да себе критикује, да сагледа ствари које није успела, да постоје људи који нису у потпуности оправдали поверење или су се заморили.

„Променили смо 52 одсто градоначелника и председника општина, то се у историји Србије није догодило“, додао је Вучић.

Влада и скупштина „ограниченог трајања“, шест циљева

Нова влада и скупштина биће „ограниченог трајања“, изјавио је вечерас председник Александар Вучић и најавио да ће ванредни парламентарни избори бити одржани најкасније до 3. априла 2022. године.

Вучић је рекао да је на седници Председништва било различитих мишљења о томе како формирати нову владу и парламент.

„Ми смо данас дефинисали шест основних циљева“, рекао је Вучић.

Као први циљ нове владе, навео је бригу за здравље грађана, односно борбу против корона вируса.
Други, како каже, најважнији задатак је борба за интересе српског народа и Србије на Косову и Метохији и очување виталних интереса Србије на Косову и Метохији.

„Та борба је тешка, њу водимо осам година, и за њу нећу да окривим само претходну власт, јер тај проблем траје, а 2008. године је кулминирала. За то је потребно јединство нашег народа и спремност за компромисно решење и улазак у разговоре о томе“, рекао је Вучић.

Трећа тачка је борба против мафије и организованог криминала, нагласио је председник Србије.

Четврти циљ је, према његовим речима, истрајавање на политици независног одлучивања, односно на независној спољној политици, а пети убрзане реформе, посебно решавање владавине права у оквиру евроинтеграција.

Шести циљ је даљи раст српске економије, рекао је Вучић.

Са СПС поново у влади, у измењеном формату

Српска напредна странка наставиће да сарађује са Социјалистичком партијом Србије у новој влади, у нешто измењеном формату, рекао је вечерас председник СНС Александар Вучић.

Вучић је на конференцији за новинаре после седнице Председништва СНС рекао да СНС, невезано од тога колика је њена снага, мора да поштује СПС и не сме да покаже осионост и бахатост и да ће, иако им СПС није потребан у влади, наставити да ради са њима.

„Морамо да покажемо и људску коректност, а не да им кажемо да нам нису потребни. Социјалисти нам нису потребни, као што нису били ни раније, али постигли смо заједно добре резултате“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су он и Ивица Дачић имали нешто другачија виђења како би влада требало да изгледа али да је прихватио Дачићеве предлоге.
Он је рекао да СНС нису потребни ни коалициони партнери са њихове листе, јер сам СНС има 160 посланика, а да су данас избори имали би 180.

„Кад имате толику подршку народа, онда не смете себи да дозволите да је погрешно разумете, да је схватите да сте добили карт бланш да радите шта хоћете, морате одговорно да разумете да су људи пружили прилику да им обезбедите будућност, јер људи неће да њихова деца наслеђују проблеме, да размишљају да ли ће бити плате и пензија…“, рекао је Вучић.

Вучић се договорио са Шапићем да СПАС има једног министра

Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић пренео је да се данас договорио са председником Српског патриотског савеза Александром Шапићем да они имају једно министарство у новој влади, као и да је Шапић био спреман да подржи политику владе и без учешћа у њој.

Каже да је данас имао прилику да боље упозна Шапића и да он није имао захтеве за министарствима и директорска места као услов за сарадњу.
Додао је да је Шапић тражио да разговарају искључиво о будућности Србије и циљевима и да није имао никакве захтеве.

„На крају смо се договорили и то више на моје инсистирање, него на његово, да имају једног министра у влади, али је човек рекао да је спреман да подржава политику, а да га не занима и да у њој учествује у прављењу политике, онда сам му говорио о бризи и свим проблемима који се дешавају“, рекао је Вучић.

Шапић му је, каже, скренуо пажњу да је био погрешан приступ да ће станове које држава гради за припаднике снага безбедности добити они који се најбрже пријаве, јер, многи можда нису вешти у тој врсти комуникације, а на стан чекају и до 20 година.
Разговарали су, каже, и о економским питањима, о спољној политици, те истакао да Шапић разуме колико је тешка позиција Србије, као и шта треба још урадити за добробит грађана.

Влада за тешко време, са шест кључних циљева

Председник СНС Александар Вучић саопштио је вечерас да је Председништво странке договорило да нова влада буде профилисана као реформска влада за тешко време и да има шест циљева, чиме јој је високо подигнута лествица, како би могла много тога да донесе грађанима.

Вучић је, на конференцији за штампу, рекао да је унутар СНС било другачијих мишљења како и на који начин да буду формирани нова влада и скупштинска већина.
Указао је да је једним делом већ постојао припремљени програм, а то је „Србија 2025“, којим су постављени високи циљеви – плате од 900 евра.

„Погођени смо корона вирусом већ седам месеци, а трајаће пандемија свакако најмање још шест месеци. Она је променила цео свет, уништила светске, регионалне и европске економије, оборила их за између 6 и 15 процената. Србија се показала као успешна, и верујемо да нећемо имати негативан раст, што је равно чуду, а за то су заслужни грађани Србије, који су веровали у озбиљну политику, а не шареним лажама које су други нудили“, додао је он.

Вучић је казао да се поставило питање да ли са таквим поверењем грађана сами да узму све у руке или – шта су основни циљеви.

Пренео је да је на седници Председништва СНС усвојено да влада која ће бити формирана бити ограниченог трајања, и да ће парламентарни избори, заједно са председничким бити одржани најкасније 3.априла 2022.

Нагласио је да је дефинисано шест основних циљева за нову владу, а прва тачка се тиче борба за здравље грађана, старијих и средовечних, као и деце.

„Биће то борба против корона вируса коју морамо успешно да окончамо и покушамо да будемо међу пет најуспешнијих европских земаља. Потребна је изградња нових капацитета, нових болница, изградња нових клиничких центара, реновирање старих, додатно улагања новца из буџета који није лако попунити у условима тешких економских прилика“, рекао је он.

Вучић је указао да сваки пут када се направи велики скуп постоји повећање заражених у болницама.

„Имали смо недавно скуп против вакцинације, скуп испред председништва, и тачно три дана после имамо повећање. Имали бисмо га ионако али верујем у нешто мањој мери“, додао је он.

Вучић је казао да људи заборављају колико кошта лечење.

„Погледајте колико платимо свако од нас здравствено осигурање, а колико кошта дан лечења свуда у свету, па да видимо колико држава издваја новца за сваког од нас, за најбоље лекове, лекаре, респираторе, храну и све друго. Много кошта државни буџет али је наша жеља да сви буду сигурни, да обезбедимо да опрема буде квалитетнија, да наши клинички центри буду још бољи. То је приоритетни задатак владе – очување живота и здравља људи”, објаснио је он.

Вучић је казао да је други задатак нове владе борба за интересе нашег народа на КиМ.

„Та борба за очување наших виталних интереса и нашег народа је тешка, водимо је осам година после ужасног наслеђеног стања. Нећу да окривим само претходну власт, јер је стање само кулминирало 2008.године, а било је проблема од прве Призренске лиге, пропорционалног губитка српског становништва деценијама и вековима. За то је потребно широко јединство народа, јер само тако можемо да сачувамо наше интересе и да будемо спремни за компромисна решења, да улазимо у разговоре, а не да из њих бежимо“, рекао је он.

Вучић је казао да је трећи циљ борба против оних који су економски прогрес Србије искористили за то да поставе неке нове темеље и мреже за успостављање својих система за убијања и пљачку људи.

„Неко ће поставити питање што нисмо то радили пре. Све време смо то радили и резултати су бољи, али последњих месеци рат кланова који нису из Србије прелио се на наше улице, а неки људи пореклом из Србије помислили не само да су јачи од државе. Зато је неопходна оштра, снажна и бескомпромисна борба против мафије.

Четврти циљ је очување независности и самосталног одлучивања Србије, на шта смо поносни, да можемо да водимо своју политику да будемо војно неутрални и бринемо о својим интересима.

Пети циљ су убрзане реформе, посебно у решавању проблема око владавине права и европских интеграција.

“Имаћемо ново министарство за људска права и друшвтени дијалог. Оно је постојало и код других чланица ЕУ. Желим да истакнем да постоји наша жеља макар неки други не желели дијалог, да се разговара у парламенту, влади, у свим институцијама. Да постоји перманентан дијалог са свим политичким актерима, цивилним сектором. Потрудићемо се да колико је могуће да се разговара са свим друштвеним групама“, рекао је он.

Казао је, наводећи да ће се препознати они који најмање треба да се препознају и имају најмању политичку снагу, да последња истраживања показују драматичан скок оних који су свакако његови политички неистомишљеници, чији програм можда не разуме, па ће морати да их саслуша.

„То су људи против вакцинације, који су против мера за корону, који сматрају да је земља равна плоча. Те снаге скочиле су за 250 одсто у претходних месец дана. Ови сви други су испод и малог цензуса. Ово је нешто што некога па и мене помало забрињава. То су антимигрантске снаге, ксенофобне. То ме забрињава али мораћемо да разговарамо и са тим људима као и са свима другима, али неће бити компромиса око поштовања елементарних људских права. Неће се догодити да било ко у нашој земљи туче било кога, називајући се неким патриотским патролама и слично“, објаснио је он.

Вучић је указао да Србија има актуелно за 2,5 пута мање миграната него пре годину дана, те додао да су у последње четири године мигранти починили мање кривичних дела него грађани Србије у једном дану.

„Јасно нам је да постоје мигранти из криминогене средине, а са таквима ће држава знати да се обрачуна. Да дозволимо дивљање било којих група само што припадају неком другом народу, боје коже, то у Србији неће догодити“, рекао је он. Шести циљ је да Србија економски настави да снажи, да има раст преко шест одсто идуће године, да заврши ову годину на око нуле и да будемо збирно најбољи, у ове две године, у Европи. “То је страховито високо подигнута лествица. Као када је први пут Сергеј Бубка постављао лествицу на 6 метара па прескочио. Не желимо да будемо пети, већ у наредне две године, пошто је рок владе ограничен, збирно будемо први у Европи”, рекао је он.

То, како истиче, значи за грађане Србије да ће бити настављени сви пројекти, како аутопутеви, пруге, канализације, фабрике за пречишћавање отпадних вода, нове болнице, снажење војске и полиције.

Те основне циљеве изнеће мандатарка Ана Брнабић ускоро и у Скупштини, најавио је он.

Дачић председник парламента, у среду експозе мандатарке

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће нови председник парламента бити лидер СПС Ивица Дачић, а да ће Ана Брнабић свој експозе нове владе представити у среду.

Након вечерашње седнице Председништва СНС, Вучић је рекао да ће до четвртка бити формирани сви одбори у Народној скупштини, у петак ће посланичка група поднети предлог закона о министарствима, преко викенда ће се то разматрати, у понедељак ће предлози бити изгласани, а експозе мандатарке планиран је за среду.

Вучић је најавио да ће нова влада имати два или три нова министарства.

Казао је да о именима министара не може да говори, јер СНС још увек није завршила разговоре са коалиционим партнерима са њихове листе, те да је због тога остало још „дан или два посла“.

Додаје да су унутар странке и са СПАС-ом и СПС-ом разговори завршени.

Најавио је да ће у влади бити значајно присутни представници националних мањина на местима државних секретара и на директорским местима јавних предузећа, међутим, истиче, да то морају да буду стручни људи, јер „државна предузећа нису партијска јасла“.

Каже да ће сутра посланичка група предати предлог за председника Народне скупштине, те додаје да је уверен да ће Дачић на челу парламента, као искусан политичар, добро руководити разговорима са различитим групама.

Наводи да су то групе које се противе вакцинацији, не верују у корону, и исказују мржњу према мигрантима.

Биће то добра влада, састав у недељу

„Биће много посла за њега као председника парламента“, рекао је Вучић и додао да СНС сматра да је важно да заједнички и јединствено са СПС учествују у стварању нечега што је „пристојна Србија“.

Истакао је да ће пред парламентом бити много посла и да ће морати да заседа током целе године, како би били донети сви важни закони који су важни за нашу земљу на европском путу, али и да се спроведу многе реформе.

„А, онда, на изборима нека народ каже чијим је радом задовољан, а чијим не“, подвукао је Вучић.

Стефановићу важан посао у сектору безбедности

Председник СНС и Србије Александар Вучић рекао је данас да ће досадашњи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић радити важан посао у сектору безбедности, а истакао је да је полиција у претходном периоду у свим областима постигла боље резултате него раније.

Вучић је, упитан да ли је Министарство полиције једно од његових недоумица кад је реч о имену министра и да ли је незадовољан радом тог министарства, рекао да је полиција у свим областима постигла боље резултате него раније, као и да је слушао различите приче о томе да ће га срушити Небојша Стефановић.

„Небојшу познајем 22, 23 године, он ће радити важан посао у сектору безбедности“, рекао је Вучић и додао да је полиција сада десетоструко опремљенија.

Вучић каже да је проблем са криминалом у овом моменту проблем тренутка и времена и људи који су помислили да економски моменат могу да искористе за криминал.

Он је навео да су се током једне године у Београду догодила три или четири убиства, што је био скор једног преподнева у 2002. години, али да неће да се прави да не примећује оно о чему говоре сви други, а то је да постоје многе групе које рекетирају.

Вучић је рекао и да нема сумње да у службама постоје људи који раде са мафијом, али да то нема никакве везе са Стефановићем.

„Та борба се стално одиграва, али сада посебно, после неких ствари у региону, неко је помислио да треба да премести један центар из неког другог региона у Београд, да неку другу републику бивше Југославије замени Београдом… Тај филм неће гледати“, рекао је Вучић.

Најжешћа борба, свих државних органа, против мафије

Борба против мафије се одиграва непрестано, али ће сада бити најжешћа, јер ће сви државни органи координисано томе да се посвете, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Сви државни органи, сва министарства силе, све агенције, службе, координисано ће да се посвете томе, поручио је Вучић.

„Уколико неће, ми ћемо да изгубимо… па остаје да видимо, па нека народ размисли хоћемо ли да победимо или да изгубимо“, упозорио је он.

А, они који су, каже, смислили да су јачи од државе и да могу да раде шта хоће, а да има оних који ће да их спашавају, било у правосуђу или на другим местима када почине неко непочинство – нека добро размисле, поручио је председник Србије.

Влада за тешке задатке у годину и по, не штих проба

Годину и по дана имаћемо реформску владу за кризна и тешка времена и фер је да то грађанима кажемо, истакао је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић и указао да се не ради о ограничавању трајања скупштине и владе или штих проби владе, како је то формулисано у новинарском питању.

Поручује да ће то бити штих проба за министре да ли могу да се изборе са најтежим изазовима, а пре свега са криминалом.

„Није реч о томе да ограничавамо, то је наш договор, јер имамо већину у скупштини и влади, а очекују нас најтеже последице ковид кризе у месецима који долазе“, истакао је Вучић одговарајући на новинарско питање зашто су већ одређени рокови наредних избора и на основу чега се ограничава рад скупштине и владе и да ли је у питању штих проба.

Вучић је указао да се сви праве наивни, али да је јасно да неће бити исто као да ковида нема, и упитао у којој се то земљи у Европи повећавају плате и пензије.

„Желим да се све снаге усредсреде и да знају да морају да раде годину и по дана даноноћно да бисмо земљу извукли у тешким условима и ковида и Косова и тешких притисака споља и тешке ситуације у економији“, казао је Вучић.

Он је поновио да боље стојимо од многих других богатијих земаља, али да се иде на ограничени рок трајања владе да би се после тражило мишљење грађана.

„Тражио сам нову енергију, да се иде на терен и ради, а не да се прича преко скајпа о томе како је неко нешто урадио, а да не знамо да ли је истина или није“, указао је председник.

„Ја сам тражио да буде годину и по дана и да се боре“, поручио је Вучић, додајући и да на то обавезује и мишљење Председништва странке.

Он је додао да онда иду и председнички и београдски избори, па да видимо да ли ће се рушити Београд на води или не, да ли су људи за нове фасаде, фонтане… или за уџерице.

„Па нека сами људи размисле, а тако и за Скупштину Србије, па нека доносе одлуку“.

За оне који мисле да ће лако да победе, каже, верује да хоће, „народ их много воли“, иронично примећује.

„То ће бити 2022. а дотле ћемо ми да урадимо тешке и важне ствари за људе“, поручује Вучић.

Он је казао да је ово штих проба за министре да ли су спремни да ударе „аждају у главу или нису“.

„Грађани су гласали за владу, она ће их водити најбоље могуће годину и по дана, то је Влада Србије која треба да се избори да нечије штих пробе не заврше са 619 милиона евра у нечијим џеповима, а да немамо ниједну нову болницу…“, казао је Вучић.

Када је у питању одговорност пред грађанима, истиче да је она увек постојала и додао да за осам година за многе од сарадника и себе може да каже да су радили готово без одмора.

„Борили смо се за ову земљу и довели је од последњег до првог места и то је нешто чиме се поносим. Тако хоћу да се поносимо тиме да зараћени кланови не могу да имају своју базу овде и сву ту банду да почистимо па и оне који су има на различите начине помагали ако иза тога стоји и део државе, без обзира на цену“, рекао је Вучић.

Он је указао да се ради о опасним људима, и да се „змији мора стати за врат“, мада је смањен број кривичних дела.

Показаћемо да је држава најјача и да народ може слободно да шета, поручио је и упитао: „Ко сте ви да рекетирате у Србији, бандо мафијашка, ко вам је дао право за то“.

Поручује им да се не оријентишу на друге, већ на њега, јер им се само то исплати, а да он никада неће да одустане од те борбе.

„Гонићу владу да сву банду и кланове растуримо директним ударцима у главу. То неће да буде штих проба, већ да ли раде министри и државна управа. Ово ће бити реалност у данима и недељама које долазе“, поручио је Вучић.

Вучић је указао да се сви праве наивни, али да је јасно да неће бити исто као да ковида нема, и упитао у којој се то земљи у Европи повећавају плате и пензије.

„Желим да се све снаге усредсреде и да знају да морају да раде годину и по дана даноноћно да бисмо земљу извукли у тешким условима и ковида и Косова и тешких притисака споља и тешке ситуације у економији“, казао је Вучић.

Он је поновио да боље стојимо од многих других богатијих земаља, али да се иде на ограничени рок трајања владе да би се после тражило мишљење грађана.

Не радује ме подршка антиваксерима и антикоронашима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да истраживања показују да би партије које су против вакцинације, короне и миграната освојиле значајно присуство у парламенту уколико би избори били одржани у недељу.

Вучић је рекао да га подршка народа тим странкама изненађује и не радује, те навео да је то један од проблема са којима се држава мора суочити како би се смањила мржња у нашем народу.

„На моје изненађење, у парламент би ушла странка (Саше) Радуловића, уколико би наставио да држи политику “земља је равна плоча, против вакцинације и короне“. Нема сумње да би они значајно били присутни у парламенту“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара које би странке још ушле у парламент да су избори у недељу.

Додаје да истраживања показују да има и других десничарских група, које су направиле раст из њему, како каже, нејасних разлога и то до 250 одсто.

Председник додаје да су та истраживања веома прецизна и тачна и да је грешка 0,1 до 0,2 одсто.

„За мене је изненађујућа подршка овој групацији политичких опција и нисам радостан због тога. Мада признајем политичку реалност и са овим проблемом се морамо позабавити како бисмо смањили мржњу у нашем народу“, закључио је Вучић.

Србија убрзала преговоре за набавку вакцине

Председник Србије Александар Вучић изразио је вечерас забринутост за ситуацију по питању раста броја заражених короном и у нашој земљи и истакао да се зато воде убрзани преговори и са западним и источним земљама за набавку вакцине.

Упитан да ли га брину бројеви оболелих од короне иако је у Србији боља ситуација него у другим земљама у региону и шире, Вучић је рекао:

„Веома ме брину и убрзано преговарамо о добијању вакцина са свима на западу: Немцима, Американцима, Енглезима, али и Русима, Кинезима и свима другима, јер без вакцине то не можемо да решимо“.

Вучић је напоменуо да ће корона, ако се не реши тај проблем, „буквално све појести“.

Упозорио је да ћемо имати велики проблем ако дневно будемо имали 100 нових хоспитализованих пацијената, јер би то значило да би већ за 20 дана били попуњени болнички капацитети.

Говорећи о недавном протесту антиваксера испред Председништва, Вучић је рекао да се не брине због тога што ти људи тврде да је земља равна плоча и што су против вакцина и свега другог, већ да брине за њихово здравље и њихових породица, али и лекара и за наш здравствени систем.

„Не разумем ни ту дозу агресије према мигрантима“, каже Вучић и поручује да у Србији фашизам никад није пролазио и да је Србија увек била земља солидарности.

Такође, све земље које су нам држале придике и предавања, видели смо, каже, како се оне односе према демонстрантима.

„Добили смо лекцију из владавине права, и никада нећемо бити толико успешни у тој владавини права, читај: у пребијању и хапшењу демонстраната, као они што су успешни. Али, нека од позитивних искустава које су применили примењиваћемо и верујем да ћемо добити похвале тих изразито европских земља, за реплику мера које су они применили над својим становништвом“, закључио је Вучић иронишући.

Дали милионе за антикампању, и „подигли“ СНС на максимум

Уз стотине милиона евра уложених у кампању против мене, и сву мржњу, политички противници су успели само то да СНС буде на историјском максимуму, приметио је вечерас председник Александар Вучић.

На констатацију да је често на насловним странама појединих медија, Вучић је рекао да га то не занима и да му је драго ако неки „стигну“ да продају 2.000 примерака својих новина, јер не би ни толико да њега нема на насловници, уз опаску да „рачуна да ће хонорар да му плате“.

На критике на рачун Фондације СНС, Вучић је рекао да је поносан на то, као и на часопис Напредак, који та фондација издаје и који је одличан, наводећи да не види проблем у томе, јер и велике партије имају своје фондације.

„Некима није сметало док су постојали као странка да имају Љуба Давидовић фондацију. То је нешто најнормалније. ЦДУ има Конрад Аденауер, Зелени Хајнрих Бел, СДП Фридрих Еберт Фондацију… У чему је проблем?“, узвратио је Вучић.

Проблем је, констатовао је, у томе што су његови политички противници, ма колико се трудили, уз стотине милиона евра уложених у кампању против њега, телевизије, подршку порталима са најбљутавијим садржајем – постигли да је СНС на историјском максимуму.

„Кад год сам мислио да је немогуће да буде више, они су својом мржњом, а ми нашом одговорношћу, учинили да то тако буде“, рекао је Вучић.

Вучић је указао и да желе да унесу страх код других људи, који нису навикли да трпе нападе, јер је то, каже, нова парадигма у свету – баш нас брига што народ не мисли као ми, ми смо одлучили, са својих три одсто, да будемо елита.

„Мене баш брига, могу сваки дан на насловну страну, то ме снажи, јер људи виде колико се борим за земљу, да није баш све у реду, ни нормално, ни морално и то људе сврстава на страну прогоњеног“, рекао је Вучић.

Као пример, навео је случај председника УНС Владимира Радомировића, који је, иначе, за Ивана Ивановића рекао да је хумориста и да би требало да се огласи удружење хумориста, а не новинара.

„Како је морао да прође, јер је изнео мишљење, а да нико није рекао ништа. Хајка је кренула и то је била показна вежба како ће проћи свако ко се усуди да им се супротстави. То је та нова парадигма у свету“, рекао је Вучић и додао да већина мисли да је Радомировић у праву, али то неће рећи јавно, не што су нечасни, већ зато што се плаше хајке.

Додао је и да је главни и одговорни уредник Информера, који је, каже, најтиражнија новина у Србији, забрањен на РТС, јер „није њихов“.

„Ово кажем да се види какво лицемерје влада у друштву“, рекао је Вучић.

Оставите Коментар