Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је јутрос да је нова насловна страна дневног листа Данас директан позив на убиство председника Србије Александра Вучића иза које стоји Драган Ђилас.

  • Насловна страна НИН-а на којој је директно снајпер уперен у предеседника Вучића, а то кроз неколико дана понавља дневни лист Данас на својој насловној страни у виду карикатуре Кораксића Коракса је отворен прозив на убиство председника државе из кога стоји Драган Ђилас јер он води ову новину и одлучује шта ће бити у њој и ко ће бити таргетован и нападнут – указао је Весић у јутарњем програму тв Пинк.

Он је подсетио да је та политика на улицама Београда и Србије континуирана. Како је навео, хајка, напади на политичке противнике, спаљивање књига, долазак испред куће – како моје, тако и других који су јавни функционери, а кулминација су, према његовим речима, две насловне стране, прво НИН-а, а онда и Данаса где се отворено прозива на убиство председника државе.

  • То је једина политика Драгана Ђиласа, јер они не знају одговоре како да подигну плате грађанима, како ће бити нових инвестиција, не знају да одговоре какав је њихов план за Косово и Метохију, не знају да одговоре каква ће бити њихова политика са ЕУ и Русијом, и њихова је једина политика позив на убиство Вућића – навео је Весић.

Он је истакао да би било где у свету професионално уредништво не би објавило такву карикатуру.

  • Не знам шта би се десило са том новином у некој западној земљи. Али очигледно Ђилас мисли да преко својих медија може да води политику хајке, јер он апсолутно нема никакву другу политику, јер за Вучића народ гласа и то је за њега ноћна мора, и зато треба елиминисати Вучића – указао је Весић.

Он је подсетио да је 2003. године био сарадник Зорана Ђинђића и да га овакве насловне стране подсећају на медијску припрему Ђинђићевог убиства.

  • Дан пре Ђинђићевог убиства, дневна новина Идентитет је објавила слику да је Ђинђић на мети слободног стрелца и то се десило дан касније. Да не причам како су се изругливали код покушаја атентата код хале Лимес, и како су тада сви ови данашњи велики новинари који данас нападају Вучића причали како је то Ђинђић сам себи организовао покушај атентата због подизања политчког рејтинга. То се исто дешава и данас. У земљи где је убијен премијер, у земљи где је стотине хилхада људи страдало у грађанским ратовима, позивати на убиство говори да Драган Ђилас нема никакве ограде када је у питању његов долазак на власт – истакао је Весић.

Иста стратегија је, како је приметио, и криминализација породице и сарадника председника Вучића.

  • Нападати брата председника, Андреја Вучића који нема ни једну државну функцију, а потом га терати да се брани за наводне афере за које нису изнели ни један доказ. Да ли је неко одговорао када су лансирали причу, пре неколико година да је Андреј Вучић власник неке фирме, па се испоставило да му је украдена и фалсификована лична карта, да је власник ресторана, и тако сваки месец се фабрикује нека нова измишљена афера – подсетио је Весић.

Он је истакао да ове скандалозне насловне стране нису слобода медија.

  • Ово је директан позив на убиство и ово нема везе са слободом медија. Јер право на политичко удруживање и право на постојање власти и опозовије не подразумава да опозиција може да позива на нечије убиство. Али нажалост имамо једну хистеричну групу окупљену око Драгана Ђиласа, попут Марка Бастаћа, Миљуша, Ивана Ивановића и Татјане Војтеховски – навео је Весић.

Он је оценио да се овим поводом неће огласити ни УНС ни НУНС, нити лажна елита јер је, како је рекао, за њих нормално да се позива на Вучићево убиство, јер они ово сматрају за нормално медијско деловање, да је нормално позивати на линч и долазити пред куће политичких противника и то је политика коју води Драган Ђилас, јер не би ли се поново дочепао рекламних секунди на РТС-у.

Весић је указао да ће иза Александра Вучића остати стотине километара путева, више од 200 отворених фабрика, те чињеница да је Србија поново постала важан фактор у међународној заједници, што потврђује и податак да ће Србија у последњем кварталу имати највећи раст БДП-а у Европи.

  • Као што у Београду остају реконструисани тргови, улице и фасаде. Тенутно је у српској престоници више од 300 кранова и преко 4.000 градилишта, док иза политике Драгана Ђиласа не остаје ништа, осим позива на убиство. Само преко фирми Драгана Ђиласа док је био на власти прошло је 619 милиона евра, то је пола годишњег буџета Града Београда који је усвојен јуче на Скупштини, и сам је признао да је имао добит од око 100 милиона евра. Таквима би у свету било забрањено да се баве политиком – закључио је Весић, пренео је градски Секретаријат за информисање.

Оставите Коментар