Нова камуфлажна опрема израелске војске „Kit 300“ (Комплет 300) чини војнике невидљивима, како за људско око, тако и за термичке детекторе.

Дизајн су представили израелско Министарство одбране и „Polaris Solutions“, израелска компанија која производи опрему за преживљавање.

„Комплет 300“ је направљен од термичког визуелног материјала за прикривање и тежак је само 0,5 килограма што га чини супер преносивим. Двострани је, свака страна има своју колоризацију да би се уклопила у терен одређеног бојног поља.

Остале карактеристике овог моћног комплета укључују да је водоотпоран, да може да се користи као мали шатор, а такође може да има функцију носила и покривача за хипотермију.

Асаф Пикиото, суоснивач и извршни директор компаније „Polaris Solutions“, рекао је да је инспирација за камуфлажни плашт потекла из Другог либанског рата 2006. године.

Пикиото је служио у специјалној јединици израелске војске и из прве руке је видео како је војницима потребна боља заштита од термо камера и опреме за ноћно осматрање.

Незванично неколико израелских јединица већ користи ову камуфлажну опрему у неким операцијама, али ове наводе људи из „Polaris Solutions“ нису могли да потврде.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар