Масовније давање друге дозе кинеске вакцине против ковида-19 у Новом Саду почиње у уторак на Новосадском сајму, а грађани би већ требало да примају смс обавештења од е-управе о ревакцинацији.

Синофармову вакцину је до сада добило око 23.000 грађана војвођанске престонице. Главни техничар Дома здравља “Нови Сад” Ненад Вукас каже да су током викенда радили вакцинисање првом дозом “Спутњика в” и другом дозом Фајзерове вакцине. Данас имају на списку 2.500 људи који ће добити прву дозу кинеске или руске вакцине, а Вукас наводи да су спремни за ревакцинацију.

– Наредних седам дана ћемо имати од 1.500 до 3.800 грађана дневно који ће доћи да приме другу дозу Синофармове вакцине. При крају смо ревакцинације до сада набављеним дозама Фајзерове вакцине, њом је до сада комплетно вакцинисано око 800 грађана – каже Вукас.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У Новом Саду до сада је вакцинисано више од 32.000 грађана, од којих око 23.000 кинеским цепивом, око 7.000 Фајзеровом и око 3.000 руском вакцином.

Пошто је било случајева да су се неки грађани који су примили прву дозу вакцине у међувремену заразили ковидом или оболели од неке друге болести, Вукас за 021.рс наводи да је протоколом предвиђено да у том случају треба да се јаве е-управи на дежурне телефоне или свом изабраном лекару. Како је објаснио, грађани неће остати без своје друге дозе јер се оне чувају и само ће бити одложен термин за њихово ревакцинисање, јер је потребно да буду здрави када се вакцинишу.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар