Пише: Никола ПетровићEво читам неки чланак на Nova S где ауторка иште патријарха младог, који:
,,Hoću da ima pogled od kojeg se ledi krv u žilama. Hoću da je dostojan titule, hoću da kad hoda zemljom ja verujem da lebdi.“
Мени ово више личи на Исуса, плус и ове жеље указују на неке друге потребе, сумњам ја да се овде ради о религиозним тежњама, него више неки секси Исус, Боже ми опрости. Нисам неки добар верник, штавише, али рекао бих да је ово нека перверзија. Макар изгледа тако. Е сад, ауторка каже да је велика верница, има своје скривено место за литургију итд.(?)
Напросто обожава православље!
АЛИ ето, никоме не верује, и онда класика: Перановић и Каћавемда, злостављање жена и дјеце, жене идјеца ба, женидјеца!!!, попови ђипови хехе итд. Класика.
У наставку жели да када та, како каже ,,православна верзија Младог папе“ из серије Паола Сорентина успостави своју власт, почне да лебди овуда и леди крв у жилама, да ову нашу примитивну Цркву са брадатим поповима који су матори и не свиђају нам се – промени из корена!
Наравно, Нова С као и све остале антисрпске ћелије користиће узалудне тежње ових несрећних људи да промовишу владико-бискупа из Њемачке – Гришу. Знамо зашто, ако нисмо глупи. Ако јесмо, то је зато што када би успела та замисао либеро-православаца, већ сутра би се по читавом Косову вијориле албанске заставе, па и ближе, а о српском духу, традицији и свему што нас чини Србима – не би било ни трага. Пошто то неће успети, не бих да о томе дужим. Занима ме нешто друго.
Ево конкретно – Оће она да је патријарх достојан титуле.
Оћу и ја да само достојни могу да доводе у питање патријархов положај и једину институцију у земљи која од заштите КиМ не одступа ни педаљ. Чиме сте ви заслужили тај свој положај са којег судите о патријарху и Цркви? Зашто си ти достојна да бираш патријарха Србима? Зато што пишеш за антисрпске медије? Даље, нећу да се свака шуша и успаљена грађанерка са маштаријама о томе како се јаше са патријархом оглашава о томе. Радите то у своја четири зида. Не сумњам да сте ви верници. Само не знам одакле вам право да неку своју личну жељу намећете као обавезу вишевековном наслеђу за које су крварили много достојнији од вас! И право да ви одлучујете да ,,измените“ из корена темељ на ком Србија почива. Као да ја одем сад у Багдад и почнем њима да намећем православље јер ЈА ТАКО ХОЋУ и ја тако замишљам. Зашто себи толико дајете на важности? Што не лечите те своје поремећаје? Да се разумемо, нисте нико и ништа, нити ћете бити, нити шта мењати. Тако да са тог становишта нисте вредни ни помена. Мада је иритантно колико сте безобразни. Помињете се само зато јер сте ђуле које испаљују они битни, али противници свега српског, но ваш широки ум очигледно је то премашио.
Вама нико не брани, ако вам се већ православље ово заостало и примитивно не допада, да оснујете неку своју секту по угледу на ону Алистера Кроулија, а на челу са владико-бискупом Гришом, где ће моћи да се скркају и највеће вернице попут ауторке, и Весна Пешић и остали комунисти, Кесић и друга грађанерска багра, дакле сви они који свакодневно пљују православље нек се окупе под мантију Гришину и тамо се молите, Бога зазивајте, дрогирајте се и шта већ све желите, а од нашег наслеђа одступите!
Ако не знате како то да изведете, зовите распопа Мираша. Он зна.
Којекуде, СИКТЕР!

Leave a Reply