Са Трга Републике тачно у 12:44 кренула је величанствена колона од преко 1000 поносних Срба на челу са Сабором борачких удружења Србије, ратних ветерана и ратних војних инвалида.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Уз старе ратнике, организаторе овог грандиозног марша сећања на Српског ратника, тачно на 100 година од пробоја Солунског фронта једини ко је подржао борце и поносно марширао са њима је Српска десница, која је такође из свих градова Србије где има одборе од Космета, Војводине, јужне Србије и Шумадије организивала да родољуби стану уз прекаљене ратнике. Младе и старе српске патриоте заједно у једном строју марширају мирно центром српске престонице за одбрану отаџбине!

Марш је окупио преко 1000 родољуба који су дично прошетали од Трга Републике до Храма Светог Саве. Захтеви марша су већа брига државе за борачку популацију назначено на транспаренту: „није мртав онај ратник који је погинуо већ који је заборављен“ ; и на другој пароли: „хоћемо враћање обавезног војног рока“ ; који су носили млади родољуби.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Током шетње се зауставило код председништва где је остављено писмо за врховног командана председника републике у којем се истиче да мора да истраје у одбрани Србије и да у томе има подршку како младих партиота из Српске деснице, тако и искусних ратних ветерана и бораца из Сабора свих борачких удружења Републике Србије.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Цео марш је протекао достојанствено и ако је окупљен завидан број учесника, а маргиналне појаве попут некаквог Зорана Живковића су покушали да вређају учеснике и ометају догађај. У завршници на платоу пред Храмом Светог Саве свим окупљенима су се обратили председник Сабора удружења бораца Србије – Дејан Маринковић и председник Српске деснице Миша Вацић.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Скуп је протекао без апсолутне било какве видљивости полиције, што је доказ да су патриоте елемент који не руши свој град.