Институт за проучавање рата објавио је нову дневну анализу догађаја у Украјини.

Оно на шта се ставља акценат јесте да руске снаге наводно почињу да појачавају своје положаје у окупираним областима, Луганској, Доњецкој и источно Запоришкој области и то војницима из Херсонске области, као и војницима који су мобилизовани.

Украјински главни генералштаб известио је о повећању руског војног особља у граду Луганску, где је приметио да руске снаге своје војнике смештају у напуштене домове у Kраснеу и Симејкинеу који се налази око 30 км југоисточно од града Луганска.

Шеф администрације Луганска Серхиј Хајдај изјавио је да су руске снаге пребациле остатке руских десантних јединица са десне, односно западне обале Херсонске области у Луганску област.

Док војна управа Луганске области додаје да део прераспоређених руских трупа стиже у Новоаидар, што је отприлике око 55 км источно од Северодоњецка.

Саветник градоначелника Мариупоља Петро Андрушенко приметио је такође и долазак прераспоређене руске војске и војне опреме у Мариупољ, наводећи да руске снаге постављају 10.000 до 15.000 војника у шире мариупољско подручје.

Андрушенко је изјавио да се новомобилисани људи вероватно преко Мариупоља распоређују на бојно поље у западној Доњецкој области.

Оставите Коментар