Водитељ Иван Ивановић направио је скандалозан потез скрнављењем успомене на познату српску списатељицу Исидору Бјелицу, која је дугогодишњу битку за живот изгубила услед тешке и мукотрпне борбе са канцером, објавивши сраман став да Исидора не заслужује да буде сахрањена у Алеји заслужних грађана.

Свој непрофесионализам, али и суровост људског ума, оличеног у јавну личност чији би кредибилитет требало да се доказује пословним резултатима, показао је блаћењем успомене на књижевницу чије је перо охрабрило многе људе да се боре не само са канцером већ и са различитим животним препрекама.

Иван Ивановић је без устезања извргао руглу вест да ће Исидора бити сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, те је написао коментар на Твитеру:

  • Ово са Алејом заслужних грађана постаје црна комедија.

Овим је Ивановић, по ко зна који пут, направио потез којим доказује нељудскост.

Њихов сукоб датирао је још из 2012. године, када је Иван Ивановић Исидору називао „шизофреним шеширџијом“, а у томе се није зауставио и у то време се обратио њој, као и њеном супругу Небојши, поруком: „Немојте се курчити ако нисте кадри да истрајете до краја. Или мислите да уместо препуцавања на Твитеру треба да бијем пијаног деду са штапом и његовог шизофреног шеширџију.“

Субјективни став Ивановић је опет изнео и само два дана након смрти Исидоре Бјелице, а на његов твит огласили су се многи који су покушали да му скрену пажњу да није моменат за овакве провокације.

  • Господе боже, какав бизаран коментар једне јавне личности. Толико постајеш токсичан са својим прозивањем да ни покојници не могу имати мира од тебе. Да ли си и ти нека реинкарнација гоблина који сеје мржњу где год се појави или си само искомплексиран недостатком висине ИQ – само су неки од коментара изреволтираних корисника ове друштвене мреже.
  • „Овај човек је задњи олош“ – био је такође један од коментара.

Исидора Бјелица је преминула у Београду у среду 5. августа у 53. години од рака, а иза себе је оставила супруга Небојшу Пајкића и децу Лава Григорија и Вилу Евангелину. Аутор је више од 70 књига, посвећених различитим генерацијама, и аутор више позоришних комада и радио-драма. О њеном лику и делу многе познате личности говоре са дивљењем и поштовањем и речима да им остаје у најлепшем сећању као једна духовита и авангардна дама српске сцене.

Бјелица је објавила 50 књига под својим именом, а 15 под псеудонимом. Добитник је два Београдска победника за књижевност, два Златна бестселера, Самсунгове награде за културу, награде Гала писац ТВ Политике 2002, Највољеније жене 21. века, Kарић награде за публицистику и награде „Драгиша Kашиковић“ за публицистику, награде за књижевност студената Сорбоне и многих других признања за бројне хуманитарне ангажмане.

1 KОМЕНТАР

Leave a Reply