Данас у периоду од 10 до 13 сати саслушани су израелски држављанин Роман Левин (21) и Артур Фурман (18) које је БИА синоћ привела због учешћа у насилничким демонстрацијама у Београду


Са Левином и Фурманом обављен је информативни разговор због нарушавања јавног реда и мира током насилничких протеста у Београду.

Kако сазнајемо, они су више пута негирали извршење дела.

С тим у вези, изјавили су да у Београду бораве туристички, као и да планирају одлазак до Букурешта у Румунији, а затим и до Бугарске.

Такође, према нашим сазнањима, прегледом њиховог пртљага између откривено је да Фурман поседује ручно израђене мапе, шифарник морзеове азбуке и цртеже разног наоружања и војне опреме.

Сходно томе, током разговора је извршена и форензика њихових телефонских картица, док форензика самих телефонских апарата није обављена с обзиром да они нису пристали да дају приступне кодове за откључавање телефона.

Фурман је, тврди наш извор, добровољно пристао да покаже фотографије са његовог телефона у коме се налазе слике вође Трећег рајха Адолфа Хитлера, као и разног оружја.

Иначе, Левин је истакао да је годину и по дана био на одслужењу војног рока у израелског армији, али је увидом у јавно доступне изворе откривено да је након 18 месеци проведених у тој армији одбио даље служење због противљења израелској окупацији Палестине, због чега га је израелски војни суд осудио на тридесет дана затвора.

Подсетимо БИА је привела израелског држављанина Романа Левина (21), рођеног у Украјини, као и Артура Фурмана (18), рођеног у Kиргистану због учествовања у јучерашњим насилним протестима.

Оставите Коментар