Нови гост аутора и водитеља емисије Владимира Ђукановића био је познати београдски адвокат и адвокат Зорана Марјановића Никола Думнић.

На почетку емисије постављено је питање да ли постоји савршен злочин, осврћући се на случај убиства певачице Јелене Марјановић:

  • Овде се не ради о савршеном злочину, већ докази упућују на конкретног учиниоца јер имамо ДНК вештачења којима је утврђено постојање ДНК трага особе мушког пола на нокту покојне оштећене, као и ДНК вештачење којим је утврђено постојање трага такође мушке особе на доњем делу Јеленине тренерке, али не постоје референтни узроци са којима би се ти узроци поклопили – рекао је Думнић додајући да је сто одсто сигуран да Зоран Марјановић није починио дело које му се ставља на терет.
  • Не само да нема доказа да јесте урадио, већ, супротно томе, постоје докази да није – каже Думнић у емисији “Озбиљно са Ђуком” и наставља:
  • Ја сам приватним каналима дошао до одређене документације из полиције која доказује да су у вези са тим догађајем примењиване разне доказне радње које нису презентоване ни суду, ни одбрани у досадашњој фази поступка.

На питање зашто нису, Думнић одговара:

  • С обризом на дешавања у полицији у неком претходном периоду, одговор се сам намеће.

Ђукановић је констатовао да онда испада да је неко истрагу намерно усмеравао у неком другом смеру:

  • Тако је. Ево, конкретно у возило, које је тада користио Зоран, непосредно након овог догађаја, дискутабилно је да ли је уопште било наредбе суда или је она накнадно прибављена, постављени су уређаји за прислушкивање, постављен је ГПС уређај ради праћења његовог кретања, целокупна породица је у периоду након догађаја била на мерама тајног надзора – открива адвокат Марјановића, а на питање да ли је постојао налог за то, Думнић каже:
  • У неком тренутку да. Хоћу да вам кажем да је можда започето без наредбе, а да је онда она накнадно прибављена. Суштина је да ти транскрипти који су прибављени применом ових посебних доказних радњи, никада нису достављени на увид ни одбрани, ни суду. Они се сада не могу користити као доказ због протека рокова.

Думнић има и доказ за све ово што говори, те је у емисији показао и документ који говори томе у прилог:

  • Ово је извештај МУП-а у коме су документоване доказне радње које су примењиване према Зорану и његовој породици до 30.маја 2016. године. Само убиство десило се 2. априла те године. Нама као браниоцима, и поред инсистирања, многе од ствари на које овде наилазимо нису достављене. На пример, имамо да је 8. априла, шест дана после убиства, служба за специјалне истражне мере и радње уз већ добијене наредбе Вишег суда у Београду извршила постављане ГПС уређаја за праћење возила које је користио Зоран, као и постављање уређаја за тајно аудио снимање разговора унутар наведеног возила. Овде, у документу, имамо да наредбе пристижу 11. априла, а то је три дана након постављања ових уређаја. Да је ту било ичег инкриминишућег по Зорана, сигуран сам да би све то било достављено суду – објашњава адвокат.

Да ово ништа није чудно говори и податак да је и председник Србије Александар Вучић прислушкиван, а према речима адвоката „шта је он (Зоран) у односу на председника“:

  • Па, чему онда од тадашњег руководства полиције може да се нада Зоран Марјановић – пита се Думнић.

Ђукановић је упитао свог госта да ли након свега изнетог мисли да је неко у полицији имао жељу да све ово траје и да се намерно стално о прича о овом случају:

  • Не могу да се отмем таквом утиску – рекао је Думнић.

Оставите Коментар