Репрезентативка Србије у кик-боксу, Новопазарка Саида Буквић освојила је златну медаљу на Свјетском првенству у Сарајеву.

Она је у дисциплини лоу-кик, у категорији до 52 килограма, савладала Израелку Шир Коен одлуком судија 3:0.

Буквић је на тај начин стигла до трећег узастопног злата на шампионатима свијета, а претходно је била најбоља у Београду 2015. године и 2017. у Будимпешти.

 

Друга Новопазарка у селекцији Србије, Ајла Лукач освојила је сребро у Сарајеву јер је у финалу лоу-кика до 56 килограма изгубила од Францускиње Жилине Нилисмас са 0:3.

Кикбоксерка из Косовске Митровице Наталија Савић европска је шампионка у кик-боксу.

Она је на Европском јуниорском првенству у Мађарској у финалној борби убједљиво побједила такмичарку из Русије.

„Препоносан сам због успјеха Наталије Савић Чупке која је у финалној борби била доминантна против Рускиње“, изјавио је за Косово Онлине Марко Божовић, тренер кик-бокс клуба „028“ .

Савић је актуелна свјетска шампионка у јуниорској конкуренцији, а титулу у дресу репрезентације освојила је прошле године на Свјетском првенству у Италији.

 Теодора Манић Фото КБСС

ОСВЕТЛАЛИ су образ Србије и чак осам пута је због њих свирана химна „Боже правде“. Наши кик-боксери су на Светском шампионату у ВАКО федерацији у Сарајеву освојили чак 15 медаља – осам златних, четири сребрне и три бронзане. По томе су у укупном пласману други, одмах иза неприкосновене Русије.

У фантастичној конкуренцији, злато су освојили Милана Бјелогрлић, Саида Буквић, Теодора Манић, Сашка Крстић, Александар Коновалов, Бојан Џепина, Александар Менковић и Никола Филиповић. До сребра су стигли Данијел Мемедовски, Ајла Лукач, Никола Тодоровић и Милош Кељановић а до бронзе Сташа Веић, Љубо Јалови и Никола Стошић.

Милана Бјелогрлић
Милана Бјелогрлић

Ово је заиста историјски резултат наших кик-боксера, јер смо на овом првенству имали борце у све три дисциплине (у лоу-кику смо други, а у К-1 први у свету).

Вредно је додати да је Србија наступила са 19 бораца, а Русија са 55, и да смо ми имали чак 12 финала, а „зборнаја“ само четири више (16).

Наравно, за наше такмичаре нема времена за велики одмор и славље, јер их ускоро очекује други део Светског првенства, где ћемо наступити и у Фул-контакту, па ће сигурно бити још лепих вести.

Оставите Коментар