Поводом информације која је кренула да се шири путем друштвене мреже Твитер о томе да је Србија небезбедна држава, а Београд небезбедан град, а коју је у етар пустио налог који припада Бот налозима тзв. опозиције, Струковно Удружење Интернационална Полицијска Организација ИПО даје следеће саопштење :

Апсолутна је неистина коју у својим објавама шире припадници дела опозиције о томе да су Београд и Србија небезбедни. Нажалост као и свака лаж и ова се друштвеним мрежама шири брже од истине што је и разлог нашег саопштења. Како се опозиција често позива на извештаје НВО сектора из међународне заједнице тако ћемо и ми искористити исте изворе да их демантујемо. Наиме на реномираним сајтовима које сви стручњаци и аналитичари користе као меродаван извор стоји да је Србија по вероватноћи да на њеној територији дође до терористичког напада на 126. месту од 135 могућих.

Док што се тиче угрожености од општег криминала Србија се налази на 98 од 137 места.

Што нас сврстава у изузетно безбедне државе. Ако томе додамо и све чешће акције на сузбијању нарко-дилера али и склањању миграната са градских улица у прихватне центре ситуација је посве јасна.

Овом приликом осуђујемо злонамерно ширење лажних информација које могу изазвати узнемирење грађана, а чија је очигледна сврха добијање јефтиних политичких поена у недостатку било каквог економског програма пред предстојеће изборе. Према нашим сазнањима, ова врста притиска и покушаја да се утиче на мишљење и став грађана Србије ће се у наредном периоду само интензивирати коришћењем или боље речено злоупотребом друштвених мрежа од стране оних који су за то спремили буџет од већ чувених 619 милиона еура уз сарадњу са администраторима друштвених мрежа у иностранству од којих се главни налазе у Загребу што је само наставак специјалне операције хибридног односно метода специјалног рата чији је почетак био етикетирање медија од стране управо Твитера пре неколико дана. Очигледно је да су се интереси појединих страних фактора и домаћих издајника поклопили и да нас очекује права офанзива лажних вести оних који би да исцрпе наше природне ресурсе и оних који би све дали за комадић власти како би могли да наставе богаћење на рачун народа.

Овога пута неће проћи. Србија памти. Живела Србија!

Председник ИПО Србија, доцент др Илија Животић

Оставите Коментар