Новинар и активиста Томо Ловрековић послао је јуче Милу Ђукановићу на адресу црногорског председништва макету цркве и акциону фигуру Супермена, уз пратеће писмо.

  • Драги Мило, разумем те, украли су ти младост. Практично су те одвојили од кликера и блата и посадили у канцеларију, цртане ти заменили конференцијама, а дечије марифетлуке моћним и одговорним функцијама. Јасно ми је, Мило, да оно дете у теби пати, да је фрустрирано и запостављено, да мрзи цео свет. Јасно ми је, Мило, и да му се игра. Нема у томе ништа лоше ни погрешно. Зато си ваљда и претворио Црну Гору у земљу Недођију, на одговорна места посадио Грдане, а на реалне проблеме се постављаш као Алиса у земљи чуда. Само бих те, братски, као дете друго дете, замолио – немој се играти са нашим и светим и не дирај ствари које су за одрасле – наводи Ловрековић између осталог у писму и додаје да за све постоји решење.
  • Наша је људска обавеза да ти помогнемо. Наше ти светиње не дамо, то си већ разумео, али ти великодушно поклањам једну макету, да се изиграш до миле воље. Предлажем наставницима техничког у Србији да организују радионице за децу, да ти израде и пошаљу стотине макета цркви и храмова, па их ти руши, препродај, скрнави, бацај и дели са другарима до миле воље. Што би се рекло, и вук сит и овце на броју.

У овом скромном пакету, иако су Штрумфови ових дана далеко популарнији, налази се и једна акциона фигурица. Буди Мило, у својој игри патријарх, цар, Супермен, Бетмен, ма буди шта год хоћеш и пожелиш, али у своја четири зида. Седи са другарима, делите замишљене улоге, костимирајте се (Мираш ти добар у томе) и изиграјте као људи (Само без праћки, Миливоје ти је на то осетљив. Црну Гору остави старијима и зрелијима – не због ње, ко њу јебе, што би рекао твој Роћен и побратим му Јеремић, већ због тебе. Да нам се опет смејеш – каже Ловрековић и закључује:

  • Хтео сам ти послати и неки препарат против знојења, видим по снимцима из Берана да са тим баш имаш проблема. Међутим, кажу ми у апотеци, да је то изгледа хронично, са тенденцијом појачавања интезитета. Доста је било, брате Мило, немој мучити ону јадну Лидију да дневно врти пет машина твог мокрог веша. Одмори, пријаће ти. Љуби брат са Детелинаре – закључује новинар у писму.

Leave a Reply