Беџет Пацоли, по Харадинајевом налогу, запретио амбасадору Русије Александру Боцан-Харченку и том приликом поручио да ће Русија и Путин морати да признају лажну државу.

Такозвани шеф дипломатије лажне државе Косово Беџет Пацоли запретио је амбасадору Руске Федерације у Београду Александру Боцан-Харченку и поручио му да ће званична Москва, пре или касније, бити принуђена да призна независност Приштине.

Чули поруку Москве

Пацоли је то рекао реагујући на изјаву Харченка да се Русија не залаже за поделу тзв. Косова, али да не разуме зашто би та опција била тако велики преседан и проблем данас у Европи.

  • Бивша Југославија је рашчлањена на све могуће начине. И после свега, испада да преседан није био ни комадање СФРЈ, ни СРЈ, ни саме Србије, а да би подела тзв. Косова била некакав преседан? Такве изјаве звуче врло чудно – рекао је Боцан-Харченко.

Ова порука руског амбасадора одмах је изазвала јако нервозну реакцију Приштине.

  • Једини преседан који је икада створила Русија била је агресија на подручје бивше СССР, господине Харченко. Подела тзв. Косова постоји само у сновима Кремља и Београда. То се неће догодити никада. Територијални интегритет тзв. Косова је недодирљив. Признаћете тзв. Косово пре или касније – написао је у свађалачком и претећем тону Пацоли на свом Твитер налогу.

Дипломатски извори са тзв. Косова тврде да овакву поруку Пацоли није смислио сам, већ је она дошла по диктату западних амбасада преко такозваног косовског премијера Рамуша Харадинаја.

  • Приштина је по налогу из Вашингтона реаговала отвореном претњом званичном Кремљу. Да се ми не лажемо, у овако важним тренуцима у којима се решава питање (тзв.) Косова сасвим је очигледно да су ову поруку Пацолију практично издиктирале западне дипломате – наводи се у извору.

Овде је реч о „отвореној провокацији“.

  • Албански политичари са КиМ већ годинама прецењују своју реалну снагу, највише због локалног савезништва са САД, које су главни покровитељ косовске независности. Они су и нека врста портпарола Вашингтона, а посебно америчке „дубоке државе“ на Балкану – каже политиколог Јелена Вукоичић.

Показивање мишића

Стевица Деђански из Центра за развој међународне сарадње оцењује да су у питању поруке одлазећег политичара који покушава да се додвори Западу.

  • Ово делује као показивање мишића пред изборе на (тзв.) Косову. Навикли смо да прете Србима, али ако претиш једној Русији која је члан Савета безбедности УН, тиме улазиш у велики проблем. Показују да немају неки циљ да дођу до компромисног решења. На крају, то и не зависи од њих, о томе ће одлучивати велике силе Русија и САД, наравно уз сагласност Србије – каже Деђански.

Приштина одустаје од интерпола

Заменик министра спољних послова у одлазећој влади привремених институција у Приштини Антон Бериша наговестио је да (тзв.) Косово ове године неће поднети захтев за чланство у Интерполу.

  • Не би требало да журимо у овај процес имајући у виду неке околности. (Тзв.) Косово не може постати члан међународних институција без помоћи међународних институција – изјавио је Бериша.

Оставите Коментар