По налогу специјалне тужитељке Стојанке Радовић почела су саслушања службеника Агенције за националну безбједност (АНБ), за које постоје индиције да су у тајној служби мимо законских овлашћења пратили и прислушкивали грађане, а потом спалили незаконита документа, пишу подгорички медији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Позивајући се на извор из Управе полиције, наводе да им је потврђено да су до сада у својству градана, саслушани смењени начелници сектора АНБ-а Данило Грозданић и Лука Булатовић.

Они су, према истим информацијама, током испитивања у полицији негирали да су радили мимо правила службе.

На листи СДТ-а налазе се имена свих начелника сектора тајне службе, које је нови в.д. директор Дејан Вукшић од именовања сменио, а потом прошлог четвртка СДТ-у доставио обимну кривичну пријаву са детаљима и доказима о тајном одреду унутар службе, пише подгорички дневник.

У наредним данима, наводи се, заказана су саслушања смењених начелника – Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежане Зарубице, Сандре Самарџић, Дејана Томовића, Бојана Вукчевића, Илије Живановића.

Осим њих на листи СДТ-а нашла су се имена још десетак службеника тајне службе за које је Вукшић доставио доказе да би могли имати везе са тајним праћењем и прислушкивањем.

Специјално државно тужилаштво почетком прошле седмице формирало је предмет и у току је извидај поводом навода првог човека тајне службе – да су поједини припадници АНБ незаконито прислушкивали и пратили градане, а о потом уништили документацију о томе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here