Закон изборног дебакла Демократске партије социјалиста (ДПС) и извесног формирања нове Владе коју ће чинити листе “За будућност Црне Горе”, “Мир је наша нација” и “Црно на бело”, полако али сигурно открива се позадина и налогодавци бројних недела одлазећег режима, усмерених према представницима дојучерашње опозиције.

Редакција “Гласа Јавности“ од добро позиционираних извора у Управи полиције (УП) Црне Горе сазнала ко стоји иза демолирања породичне куће лидера Демократске народне партије (ДНП) и једног од челника Демократског фронта (ДФ) Милана Kнежевића крајем јануара ове године, којом приликом су приведени његова мајка Ратка и брат од стрица Горан.

Наиме, ради се о тројици руководилаца Центра безбедности (ЦБ) Подгорица, конкретно о начелнику ЦБ Миловану Павићевићу, начелнику Одељења криминалистичке полиције Милошу Вучинићу и шефу Станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата у истом ЦБ Срђану Kораћу. Kако су нам пренели поменути извори, ова тројица, у страху од могућих последица и одговорности на коју ће их сасвим извесно позвати нове власти, покушавају да што је пре могуће уклоне све трагове своје умешаности у наведено непочинство, којим је нанета не само велика материјална штета, већ и душевна бол Kнежевићевој породици.

Очигледно је да након пада ДПС убрзано падају многе маске, због чега по конституисању нове Владе треба очекивати кривично процесуирање налогодаваца и извршилаца бројних недела, чињених у интересу и за потребе бившег режима.

Оставите Коментар