УЕФА не одустаје од тога да се сезона по сваку цену настави, што је изнервирало Масима Челина, контроверзног газду Бреше
У Италији је катастрофално стање, много је заражених и неколико стотина људи сваког дана умре од коронавируса.

Челино зато ни не размишља о фудбалу, а УЕФА назива “арогантном и неодговорном“.

  • Мој став је заснован на два основа. Први је поштовање према здравственом систему, а други је безбедност фудбалског система. Ову сезону смо већ изгубили, а сад ризикујемо да упропастимо и следећу. Kако ће клубови да направе буџете за наредну сезону ако се ова не заврши до 30. јуна? Шта ћемо са уговорима? Уефа је арогантна и неодговорна. Размишљају само о својим економским интересима и евротакмичењима – загрмео је Челино у интервјуу за Газету дело Спрорт и наставио истим тоном:
  • Терају нас да играмо утакмице на свака два дана? Да ли ће онда Уефа да учини да дан има 72 сата? Или бар нешто корисно да уради? Можда да нам пошаље респираторе у Брешу? Били бисмо захвални… Овде лешеве одвозе камионима, у центру смо епидемије.

Јансо је свима да неће бити лако испунити Уефине планове.

  • Играчи ће да изађу на тренинге после 45 дана потпуне неактивности, биће им потребно месец дана само да уђу у форму. У супротном ће сви да се изломе. Пре неколико дана смо отворили тренинг центар за индивидуалне тренинге. За играче који су пратили досадашње препоруке тренера и доктора. После мање од пола сата трчања двојица су истегле мишиће. Kапирате шта ће да се деси?

Тврди да све ово нема никакве везе с тим што је његов клуб убедљиво последњи на табели Серије А.

  • Баш ме брига ако испаднемо. Заслужили смо то и делом је то и моја одговорност. Говорим уопштено. Сад желимо да продужимо сезону. Да бисмо то урадили морамо да променимо сва национална и међународна правила: уговоре играча, финансијске књиге, рокове код банака, прелазни рок, припреме, почетак нове сезоне… Потпуни хаос! Због чега? По мени, наставак сезоне је чисто лудило – јасан је Челино.

Оставите Коментар