Схватајући да постоји опасност да Демократски Фронт и Демократе, уз гласове мањинских партија формирају Владу без УРА, Жељко Ивановић, медијски магнат је у страху да ће изгубити водећи облик утицаја на политичке прилике у Црној Гори, одлучио је да покуша да осујети ту могућност.

Тако се власник Вијести, након вишедневне кампање у својим медијима да ће ”пасти Влада” ако се министри блиски УРА помере са позиција, одлучио и на радикалније политичке потезе. Користећи везу са Војиславом Војом Ковачем, почасним конзулом Црне Горе у Словенији, власником “Метроополис групе” и дугогодишњим и блиским пријатељем Мила Ђукановића, Ивановић је замолио Ковача да председнику ДПС-а преда конкретну политичку понуду.

У тој понуди, Ивановић предлаже шефу ДПС-а да се повуче са места председника ДПС-а (тврдећи да странци никако не прихватају његову, макар и посредну контролу Владе), да потом ДПС да мањинску подршку влади коју би формирале УРА и странке националних мањина, док би у том случају ДПС добио ”лавовски” део места ”по дубини”. Тиме би Ђукановић био аболиран од евентуалних, пријетећих процеса.

Иако су Ђукановићу одређени делови овог Ивановићевог аранжмана прихватљиви, извесно је да ће тешко ”прогутати” предлог за повлачење са мјеста председника ДПС-а.

Оставите Коментар