Позната глумица Памела Андерсон се недавно укључила у актуелне изборе за Европски парламент тако што је подржала Покрет за демократизацију Европе 2025 (ДиЕМ25).

Оснивачи тог покрета су бивши грчки министар финансија Јанис Варуфакис те хрватски филозоф и активист Срећко Хорват, с којим блиско сарађује, преноси хрватски портал Новости.

Kао и Андерсонова, ДиЕМ25 снажно се залаже за „Грин њу дил“ — сет политичких мера који у фокус истовремено ставља климатске промене и економску неједнакост.

Говорећи о разлозима зашто је подржала покрет ДиЕМ25, она је казала да јој се свиђа то што је тај покрет спреман да учини све што је потребно како би био инклузиван.

„То значи да укључи и људе попут мене. Такође волим да будем поетична, да изговарам оно што други ’не могу‘. Ја могу и хоћу. Тако прилазим свему што радим“, рекла је Памела Андерсон.

Глумица је недавно путем Твитера јавно изразила подршку хрватској лево-зеленој политичкој платформи „Можемо!“.

Она је додала и да је срећна што види да је њен политички ангажман изазвао мали потрес у Хрватској.

„Можда је Хрватској потребан политички потрес ако желите да зауставите хиљаде хрватских људи који одлазе из земље зато што економија не функционше и ако желите да будете у стању да управљате ситуацијом у којој ће за две или три деценије долазити милиони климатских избеглица“, рекла је Памела.

„Моја порука Хрватској била би: Обратите пажњу на те покрете, подржите децу која штрајкују, изађите из националистичке прошлости и вратите се у будућност“, закључила је она.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар