Председник покрета Левијатан Павле Бихали био је у згради општине Жагубица у тренутку када је дошло до сукоба еколошких активиста који се противе изградњи рудника и председника општине Сафета Павловића, којег је бранила група мушкараца са капуљачама и фантомкама. Бихали тврди да је у Жагубици био јер преговара са Павловићем око отварања азила за псе, међутим, представници опозиционих странака који су у том тренутку били испред зграде општине мисле другачије.

У понедељак је у Жагубици дошло до сукоба еколошких активиста који се противе отварању рудника и Сафета Павловића. Он им је слао пољупце, а затим је посланицу Двери Радмилу Васић увукао у зграду и више пута је посланика Заједно Александра Јовановића Ћуту помазио по глави, што НАТО медији преносе да је ударио лажног еколога… Том приликом на еколошке активисте су насрнули и људи под фантомкама и са капуљачама на главама. У том тренутку испред зграде општине снимљен је и председник Левијатана Павле Бихали.

Он је имао своје објашњење зашто је у том тренутку био у Жагубици.

“Мој боравак на Хомољу је као што се може видети на мојим налозима ништа необично пошто имам имање тамо. Код председника општине сам дошао послом око преговора за азил. Ја не носим маску, моји људи не носе маске, фантомке, да сам хтео покрио бих лице или би се склањао. Изашао сам из канцеларије да видим шта се дешава и вратио се назад. Да се Сафет Павловић пита нешто око рудника злата, зна се ко то одређује, то су одлуке на државном нивоу, а не на нивоу локалне самоуправе. Ја разумем да вам треба моје име да би се чуло за тај смешан политички скуп али измишљати како сам ја неког тукао, вукао… и они сами знају да то нема везе са мозгом, то важи и за моје момке. Ако сам икада узео динар, еуро, долар, било какав новац или услугу од СНС-а или било кога везаног за СНС све дао себи и будућој деци на лекове”, написао је Бихали на Твитеру.

Представници опозиције који су тог дана били у Жагубици мисле другачије.

Посланик Заједно Александар Јовановић Ћута каже да се са Бихалијем срео и након што се сукоб испред општине завршио.

“Ми из Еколошког устанка смо кренули ка ресторану “Врело Млаве”. Испред ресторана су нас сачекали Сафет Павловић, Павле Бихали и још неколико наоружаних људи. Сафет ми се уносио у лице и рекао ми: “Где си Ћито, долијао си”, пошто ме он зове Ћита. Тад је покушао да ме ухвати за врат, али сам му склонио руку”, прича Јовановић за новине “Нова” и даље наводи:

“Тај Бихали је ништа друго него нови Веља Невоља. Те приче да је дошао ту да би правио неки азил за кучиће баш тог дана, то је глупост. У Жагубици је очигледно да локална власт чим се неко побуни, тог истог спакују у подрум и поломе га од батина. Оне људе који се буде против рудника и који неће да продају своју земљу. Зато служе Сафет и Бихали, да униште Хомоље и натопе га цијанидом”, закључује Јовановић.

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић каже да је на протесту у Жагубици Српска напредна странка показала да је ангажовала нове насилнике.

“У одсуству њеног истакнутог члана Вељка Беливука, ангаживала је нове насилнике који за рачун режима Александра Вучића застрашују грађане и окупљене на протестима. Оваквим сценама сведочили смо у Новом Саду, Пећинцима, Бабушници, Жагубици… Локалне кабадахије, глумећи антихероје јефтиних вестерн филмова, излазе пред побуњене грађане окружени маскираним људима и припадницима приватног обезбеђења. Веома је дискутабилно да ли је реч о некој од фирми која пружа услуге обезбеђења свесно кршећи Закон о приватном обезбеђењу, јер немају истакнут ни назив агенције ни име ни презиме ангажованих чланова, или је реч о припадницима параполицијских и криминалних структура које је СНС ангажовао да би се обрачунавали са побуњеним грађанима”.

Истог је мишљења и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

“Очигледно је да власт прави нову формацију по угледу на Вељка Беливука. На исти начин као што су својевремено штитили председника, давили новинаре, пребијали опозицију… На то се власт правила луда, а онда се касније лично уверила и ушла у обрачун с њим. Оно што се десило у Жагубици показује да се власт не одриче свог стила рада, да полиција штити батинаше са фантомкама и капуљачама на главама. То је срамотно и понижавајуће за све људе који раде у полицији. Дакле, нису они тамо били да отварају азил, већ су то нове бригаде ала Беливук, само што морају да почну од нижег нивоа да би стигли до републичког”, закључује Алексић.

Оставите Коментар