Девојка из Замбије Патриција Каунда која се прославила превајући српске патриотске песме на Јутјубу и о којој српски медији пишу већ две године коначно је посетила Србију. Њен домаћин у Србији је Миша Вацић лидер Српске деснице који је одушевљен љубављу коју Патриција гаји ка Србији организовао њену посету.

Вацић је подсетио да Србија има велику подршку од Замбије по питању одбране Косова и Метохије и да је та земља увек гласала против уласка у међународне институције нелегалних тзв приштинских власти. Он је објаснио да је за Патрицију сазнао путем интернета и да је контактирао и понудио да посети Београд.

Од свог доласка у Србију Патриција је изазвала огромно интересовање медија и свакодневно гостује на телевизијама, у новинама и порталима. Она је студенткиња економије из Лусаке и има само 20 година.

У уживо програму на ТВ Хепи она је отпевала песму “Весели се српски роде” (18.10 на снимку) и говорила о својим првим утисцима о Србији и Србима. На питање “шта је Косово” она је одговорила “Косово је Србија”.

Патриција је и добар познавалац српске историје, а у својим снимцима на Јутјубу често говори о Србији, нашој кухињи, култури и песмама. Она поред песме “Весели се српски роде” зна да отпева и Видовдан, Тамо далеко, Црвен цвете итд.

Вацић је рекао да Србија има много пријатеља у свету, у Африци, Азији, Латинској Америци, Европи… Он је подсетио да је недавно био домаћинскупа европских десничара чија је порука била “Косово је Србија”. 

Оставите Коментар