Стање патријарха Иринеја, који је хоспитализован у Војној болници на Kарабурми, нагло се погоршало и у најскорије време мораће да буде интубиран и стављен на респиратор, незванично се сазнаје.

Лекари који се брину о здрављу поглаватра Српске православне цркве не усуђују се да дају никакве прогнозе о борби коју воде за живот патријарха Иринеја.

  • У оваквој ситуацији нико не може са сигурношћу да зна шта ће бити. Сваки сценарио је могућ, а лекари улажу максималне напоре да сачувају живот патријарха – каже извор упућен у стање првог човека СПЦ.

Огласила се и СПЦ

Подсетимо, Српска православна црква издала је саопштење у 14 часова поводом здравственог стања патријарха српског Иринеја.

Стални конзилијум лекара уз присуство лекара из Руске Федерације прегледом Његове Светости патријарха српског господина Иринеја, увидом у лабораторијске анализе учињене у току преподнева, закључио је да је јутрошње погоршање послеца ЦОВИД 19 и да је здравствено стање Његове Светости патријарха српског господина Иринеја комплексно, али стабилно.

Leave a Reply