Таман смо се лепо европеисали, почели да славимо туђе празнике, да причамо туђе језике, да пљујемо Србију, а Иринеј се наш’о паметан да нас наново посрбљава. Не може, каже, Косово да се поклања. То и да му опростимо. Али, да нам укину ријалити?! Каже да ће нам растурити породице. А шта ће нам породица?!

Хоћемо да будемо модеран свет. Као у америчком филму, да су сестре завидне и љубоморне једна на другу, да се мрзе. Да брачни парови сваких десет година обнављају завете јер су у међувремену заборавили да су у браку, па да се присете. Да жене буду слободне и голе јер ионако сви волимо да видимо, само кад није наша… И оно да жене рађају! Какво црно рађање?! Даље од њене материце, Ваша светости! Него као Немци да израчунамо колико кошта дете до пунолетства, па ако се не уклапа у рате кредита за кућу, ауто и летовање, да га не правимо. Ако може да се углави, онда хајде, нека има ко да наследи шта остане, али само до пунолетства гајити и после избацити из куће.

Очекивао сам оштар протест грађанерске Србије због патријархове изјаве о ријалитију јер су га они увезли у циљу модернизације Србије, али издадоше и они. И то не само да су издали, него се још и смеју људима који то гледају, а они га сами први гледали! Где су и шта раде Жути људи? Зашто нас остављају на милост и немилост националистима и Иринеју?! Боље да нисте ништа ни дирали, него што сте сад одустали од нас, несуђених Европљана.

Никола Петровић

Извор: patriot.rs