Патријарх српски Порфирије поделио је данас у Саборном храму Светог Саве на Врачару 5.000 светосавских пакетића ученицима нижих разреда београдских основних школа.

Патријарх је поручио окупљеној деци да је Храм Светог Саве храм свих њих и све деце православних, у који треба да долазе и када им је добро и када им је лоше.

„Овде сви долазите као у вашу кућу, јер то и јесте ваша кућа. То је и место у коме се молимо за сву децу света, јер сва деца су пођеднако важна“, поручио је патријарх на подели пакетића, у организацији Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и Верског добротворног старатељства.

„Свети Сава је најлепше дете у нашем народу и на њега сви хоћемо да се угледамо. Знајте да када год искрено и топло упутимо молитву Светом Сави, он је чује. Сигуран да ко год је покусао да зна да је Бог чуо молитву која је упућена Светом Сави. Нека сте благословени и нека вас Бог све чува“, пожелео је патријарх малишанима.

Заменик градоначелника Горан Весић истакао је да смо данас присуствовали дивном призору када су хиљаде београдске деце примиле поклоно од патријарха.

„Поклони нису дељени на сам Дан Светог Саве због епидемиолошке ситуације, мера и јер је патријарх тада имао ковид, али ово је била прилика да суштински покажемо зашто смо овај храм правили. Он је намењен деци и нашем народу и даће Бог да увек буде тако пун“, рекао је Весић.

Он казе да је то најбољи одговор онима, који у предизборно време, покушавају да као свој програм понуде, како је рекао, рушење Споменика Стефану Немањи, прице о томе како Свети Сава није Србин, па чак и, како је рекао, да треба да се сруши тај храм.

„У Београду се никада ниста неће рушити, већ ће се градити. И као што смо саградили овај храм, а почели смо 30-тих година прошлог века, тако ће о градити и све друго. Градићемо овде и Патријаршију и наставићемо да градимо наш Београд“, поручио је Весић.

Оставите Коментар