Припадници Патриотско-комитског савеза, осим што су покушали да зауставе владин аутомобил у којем је била ћерка премијера, претукли су официра Раја Чањка и још једног војника.

Инцидент се догодио јуче када су комите блокирале пут Никшић-Подгорица, у Богетићима.

Они су зауставили и аутобус који је превозио службенике Војске Црне Горе, а након краће расправе дошло је и до физичког обрачуна.

Чањак је на свом твитер налогу објавио фотографију са раскрвареним уснама и премијеру Здравку Кривокапићу поручио да његова ћерка није једина имала непријатности.

„Само да знате да није ваша ћерка једина имала непријатности данас, већ сам ја као официр Војске ове државе и још један припадник Војске претучени од црногорских комита наочиглед полиције у месту Богетићи. Може ли бити горе и срамотније од овога?“, упитао је Чањак.

Кнежевић ће тражити саслушање министра полиције

Један од лидера владајућег ДФ-а и председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, Милан Кнежевић, најавио је да ће иницирати саслушање министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића у вези са инцидентом на путу Никшић-Подгорица у којем су претучена двојица припадника ВЦГ.

„Обавештавам министра Секуловића познатијег као Батистута, да ћу због пребијања Раја Чањака официра ВЦГ од стране комита, уз прећутно саучесништво полиције, иницирати његово саслушање на Одбору за безбедност. Ако неко треба да поднесе оставку онда је то Батистута“, написао је Кнежевић на свом твитер налогу.

Секуловић: Са задовољством…

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић изјавио је данас да ће са задовољством одазвати позивима за контролно саслушање које су најавили председник Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић и функционер опозиционог ДПС-а Предраг Бошковић.

То ће, како је рекао, учинити не само зато што му је то законска обавеза, већ и да би Кнежевић и Бошковић добили прилику да му у очи кажу то што имају.

„Не могу, а да не стекнем утисак да имате нелагоду што црногорска полиција не бије грађане, не ‘трпа’ их у марицу и што делује без икакве дискриминације и селективности. Не замерите, али осећај ми говори да вам је тескобно због тога, али и да у томе нисте усамљени“, рекао је Секуловић, пренео је портал РТЦГ.

Оставите Коментар