Румуни из Србије и Српска Десница пружају подршку народној Влади Румуније Виорике Данцила.

Као што можда знате 10. августа је у у Букурешту одржан митинг тзв. дијаспоре на коме је учествовало неколико десетина хиљада људи. У Румунији чим се у неком контексту доведе дијаспора добро се зна да су то уствари насилни протести које организују Сорошеве НВО, мултинационалне компаније које послују у Румунији и које запошљавају око 1 милион Румуна, стране западне амбасаде и поједини делови служби безбедности које у суседној нам земљи зову: статул паралел, тј. паралелне структуре из сенке, купљене од стране Америке и других страних служби.

Резултат овог протеста ткз. дијаспоре, где је било свакојаког народа сем Румуна који раде и живе у иностранству, су преко 400 повређених (колко демонстраната толко и припандника жандармерије) и један мртав, који је преминуо после неколико недеља под неразјашњеним околностима вероватно невезаних за демонстрације.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Сорошевци су користили каменице и мотке, једна припадница жандармерије је тешко претучена од стране више припадника једне навијачке групације који су касније идентификовани и ухапшени, тако да је око 11 часова ноћу жандармерија добила наређење да евакуише главни трг што је успешно извршрно уз употребу сузавца.

Шта заправо смета припадницима Сорош НВО и партијама које заступају стране интерсе у Румунији? Румунска народна Влада је донела сет патриотских закона међу којима, да се румунски гас и остала природна богатства неће продавати странцима као до сада без скоро икакве надокнаде, већ је уведена такса од 30%, па ко хоће да експлатише или купи – нек изволи.

Плате и пензије су повећане тако да плате лекара сада досежу и до неколико хиљада евра, страни дуг је значајно смањен, што смета ММФ-у, повећани су доприноси младим паровима за наталите и пољопривредницима, обновљени су канали за иригацију, правосуђе је из руке контроле странаца опет враћено Румунима.

Та национална патриотске политика очигледно иритира стране моћнике и њихове плаћене војнике у Румунији којих по проценама има до неколико стотина хиљада, који су врло бучни на интернет мрежама и по медијима. Они на свака два месеца тестирају снагу и одлучност Владе те насилно покушавају да смене легално изабране државне органе. То им пак никада неће успети јер је румунски народ на страни истине и правде.

Велики провладин митинг који је одржан у јуну је окупио преко пола милиона Румуна и свима ставио до знања да неће улица бирати власт већ слободни грађани на слободним изборима. Једни од првих који су увидели и прредочили овакве околности су представници Румуна Србије као и Српска десница, новооснована патриотска партија из Србије, чији је лидер Миша Вацић дао пуну подршку народно-патриотској Влади Виорике Данциле и слободарском румунском народу који не жели више да трпи јарам сорошевских плаћеника и мултинационалних лихвара експлотатора.

Румунија и Србија никада нису ратовале. Румунија никада није наступила против Србије. У миру смо братски поделили Банат. Срби у Темишвару, Араду и целој Румунији не трпе дискриминацију, нема слика односа према Србима као у Сарајеву, Вуковару, Книну, Скадру, Подгорици. Румунија никада неће признати лажну независност српског Космета. С тога најмање што можемо да се солидаришемо у одбрани суверенитета државе. Исти центри неолибералне моћи са запада нападају и нашу отаџбину, као и њихову државу. Зато Српска десница чврсто стаје уз румунски народ у одбрани државе и суверенитета.

Живела јака Румунија и јака Србија!

Александар Балан, потпредседник покрета Румуна Србије

Миша Вацић, председник Српске деснице

НАЦИОНАЛИСТ.РС

Оставите Коментар