Колика је само иронија то што један од наших највећих глумаца Павле Паја Вуисић није волео комунисте, а да су они њега обожавали.

У тој причи односа Паје и комуниста остала је и анегдота када су га киднаповали са његовог чувеног сплава на Ади и одвели на пријем код Тита, а све поводом снимања филма „Неретва“. Ту анегдоту је једном приликом за Недељник испричала његова жена Мирјана Вуисић:

„Ја сам већину прича о Павлу сазнала после његове смрти. Он није желео да прича. Када је умро, сакупила сам његове пријатеље да испричају све што знају. Тако сам сазнала и за то када су га покупили на Ади. Он је наравно био обучен ‘апа драпа’, за сплав. Одвели су га на Дедиње и хтели су да га лепо обуку. Он се бунио и рекао да неће. Ако сте ме узели оваквог, водите ме оваквог, говорио је. Тито је чуо да се неко буни и повео га са собом и онда су се испричали. Један пријатељ на Ади је видео како га воде и њему је Павле рекао: ‘Слушај, ако некоме будеш причао, не постојиш за мене.’ Било га је срамота што је ишао код Тита“, прича Мирјана Вуисић и подсећа се још једне анегдоте о односу Павла Вуисића и Тита. Овог пута, Тита на зиду.

Ушао је, наиме, Павле у кафану на Ади и када су га питали шта жели, он је рекао: „Ћебе.“ А шта ће му ћебе? Па да прекрије Титову слику, јер не може да га гледа…

Извор: Принцип