Стасала је нова генерација војвођанских сепаратиста. После одласка Недима Сејдиновића са чела НДНВ, на место председника Независног друштва новинара Војводине долази Норберт Шинковић. Његов заменик у овом удружењу које окупља новинаре којима је идеја о независној Војводини блиска биће Маја Леђенац. Kо су људи који ће водити ово удружење? Kо ће користити стотине хиљада евра које ово удружење добија из иностранства?

Норбер Шинковић рођен је 1985. године у Суботици. Нова је генерација војвођанских сепаратиста која наставља традицију Недима Сејдиновића, Динка Грухоњића и других. Дугогодишњи је члан Независног друштва новинара Војводине, новинар Радија Слободне Европе и асистент на Филозофском факултету Нови Сад. Радио је и на сепаратистичком порталу ВОИЦЕ, који уз портале Аутономија представља главно гласило војвођанских сепаратиста. Норберт Шинковић ће такође управљати стотинама хиљада евра које НДНВ добија из иностранства. Само једна донација Независном друштву новинара Војводине од РОЦKЕФФЕЛЕР БРОС ФУНД износи 60.000 долара.

Норберт Шинковић учествовао је са својим колегама из НДНВ у организацији трибине Плачи Војводино. На тој трибини су нападали Србију због стогодишњег пљачкање Војводине, да Србија није ослободила Војводину 1918. године и да не желе да славе спајање Војводине и Србије. Он је на тој трибини изјавио да се идеје аутономије(независности) морају објаснити обичним људима и шта ће они имати од тога. За крај је изјавио да је Војводина прилика коју не знају да искористе. Учествовао је у протестима против диктатуре 2017. године и протестима Не давимо Београд.

Маја Леђенац рођена 1984. године ће бити нови потпредседник НДНВ. Новинар је Радија Слободне Европе и дугогодишњи члан Независног друштва новинара Војводине. Писала је текстове и на порталу ВОИЦЕ. У једном од својих текстова на овом сепаратистичком порталу, напала је државу Србију због помоћи градње Храма Светог Саве. Маја Леђенац замерила је што се дискриминишу друге вере ако се помаже Српској православној цркви. Све ово није чудно с обзиром да новинари ВОИЦА често нападају СПЦ у својим текстовима. Маја Леђенац учествовала је у протестима Не давимо Београд и протестима подржи Ртв. Блиска је са људима који су снимили филм о злочинима Срба над Албаницма.

3 KОМЕНТАРА

  1. Бачушка у Русији је то средио на другачији начин. Сви НВО и појединци који примају паре из Иностранатва од разних сумњивих Организација морају то да пријаве Држави,плате порез који ће да буде већи од нормалног за ту Земљу и пријаве себе као стране организације које раде у корист треће особе у Иностранству. Америка је донела исти такав Закон да би сузбила “ страни “утицај у њој.

Оставите Коментар