Шампион Финске ХЈК Хелсинки је наредни противник Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона.

Финско првенство је увелико у току, и после 16 одиграних кола ХЈК се налази на четвртом месту са 3 бода мање од првопласиране екипе, али уз две утакмице више.

Освојена титула у предходној сезони им је 29. у историји. Играју на стадиону „Телиа 5Г арена“ која прима 10,770 гледалаца.

Поред домаћих играча у саставу имају и два Руса, два Нигеријца, Бразилца, Норвежанина, Колумбијца, једног Мекисканца и једног момка из Гане. Тренер им је 36-годишњи Финац Тони Коскела.

У читавој групи се “поткрао“ и један Албанац, пореклом са Косова – Ерфан Зенели.

Тридесет двогодишњак је поникао Хелсинкију, у неколико наврата га је напуштао, али се увек враћао. Иако је скоро цео живот провео у Финској, рођен је у Југославији, на територији Косова и Метохије у Гњилану.

Вуче албанске корене и поред тога што је давно напустио ово подручије своје голове зна да прославља прекрштеним рукама алудирајући на двоглавог орла.

Црвена звезда је много бољи тим од Финаца и не би требало да дозволи да прими гол, поготово на Маракани од играча са бројем 80 на леђима. Пошто има фински пасош неће имати никаквих проблема, али ако постигне погодак…

Да подсетимо, овај начин прославе голова је био споран због провокације Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке. Њих двојица су против Србије дали голове за Швајцарску на Светском првенству прошле године и тада голове такође прослављали формирањем албанског орла рукама.

Leave a Reply