Шампион Финске ХЈК Хелсинки је наредни противник Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона.

Финско првенство је увелико у току, и после 16 одиграних кола ХЈК се налази на четвртом месту са 3 бода мање од првопласиране екипе, али уз две утакмице више.

Освојена титула у предходној сезони им је 29. у историји. Играју на стадиону „Телиа 5Г арена“ која прима 10,770 гледалаца.

Поред домаћих играча у саставу имају и два Руса, два Нигеријца, Бразилца, Норвежанина, Колумбијца, једног Мекисканца и једног момка из Гане. Тренер им је 36-годишњи Финац Тони Коскела.

У читавој групи се “поткрао“ и један Албанац, пореклом са Косова – Ерфан Зенели.

Efulla tänään viides perättäinen Suomen mestaruus haussa.

Gepostet von Erfan Zeneli Fans & Friends am Sonntag, 28. September 2014

Тридесет двогодишњак је поникао Хелсинкију, у неколико наврата га је напуштао, али се увек враћао. Иако је скоро цео живот провео у Финској, рођен је у Југославији, на територији Косова и Метохије у Гњилану.

Вуче албанске корене и поред тога што је давно напустио ово подручије своје голове зна да прославља прекрштеним рукама алудирајући на двоглавог орла.

Erfan Zeneli, born 28 December 1986, is an Albanian football player of Kosovar origin. He plays for the Finish team Helsinki and for the Finish national team

Gepostet von Kosovo Diaspora am Dienstag, 23. Oktober 2012

Црвена звезда је много бољи тим од Финаца и не би требало да дозволи да прими гол, поготово на Маракани од играча са бројем 80 на леђима. Пошто има фински пасош неће имати никаквих проблема, али ако постигне погодак…

Да подсетимо, овај начин прославе голова је био споран због провокације Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке. Њих двојица су против Србије дали голове за Швајцарску на Светском првенству прошле године и тада голове такође прослављали формирањем албанског орла рукама.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here