Желећи да се захвали кинеским лекарима који су дошли да помогну Србји у борби против корона вируса, једна пчеларска фарма из Ужица послала је пакете меда и препарата у кинеску амбасаду, а спрема и препарат за Институт „Торлак“.

Срце у срцу, заставе Кине и Србије, налепнице су које од почетка ванредне ситуације красе тегле са медом породице Јовић из Ужица у знак захвалности кинеским докторима што су Србији притекли у помоћ.

  • То је само један мали знак пажње за Републику Кину која нам је помогла у овим тешким данима. Сви у Србији смо им захвални, а ово је наш мали допринос да ту захвалност и покажемо – каже Милена.

Идеја је потекла од њеног супруга.

  • Размишљао сам шта ми као појединци можемо да урадимо. Мислим да и мали знаци пажње могу много да говоре о томе колико смо захвални Кини на подршци у овом тешком моменту. Налепнице на теглама меда су порука да ће кинески народ увек бити у нашем срцу – каже пчелар Томислав Јовић.

Додаје да један препарат спремају и за Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“.

  • Послаћемо им препарат да пробају да ли има дејство у лечењу јер сам прополис по испитивањима „Торлака“ убија 550 бактерија и вируса – напомиње Томислав. Јовићи поручују да је у ово доба корона вируса неопходно јачање имунитета, али и солидарности.

Оставите Коментар