Неколико америчких медија објавило је прошле године да Kина гради силосе за интерконтиненталне балистичке ракете на најмање три локације

Директор одељења за контролу наоружања при кинеском Министарству спољних послова Фу Цонг позвао је данас Вашингтон да не процењује кинески нуклеарни арсенал на основу сателитских снимака.

  • Покушаји да се помоћу сателитских снимака открије какав Kина има нуклеарни арсенал су неозбиљни за Сједињене Државе – рекао је Фу, преноси РИА Новости.

Неколико америчких медија објавило је прошле године да Kина гради силосе за интерконтиненталне балистичке ракете на најмање три локације, а Вашингтон тајмс тврди да је у обавештајним извештајима такав закључак изведен на основу сателитских снимака направљених 2021. године.

Према извештајима америчких медија, амерички званичници кажу да ће у три ракетне базе бити распоређено и 350 до 400 нуклеарних пројектила дугог домета.

Међутим, кинески лист Женмин Жибао објавио је, позивајући се на кинеске војне експерте, да су амерички аналитичари грешком проценили да су темељи за ветрогенераторе силоси за интерконтиненталне балистичке ракете.

Оставите Коментар