Путин је прецизирао да „апсолутним оружјем данашњег дана“,  какво конкуренти неће имати у скорије време, сматра ракетни систем „Авангард“ и навео да тај систем већ улази у серијску производњу и током 2019. ће га добијати наше ракетне јединице. Не верујем, казао је Путин, да ће ико ускоро имати такво оружје. Али, ако се у некога и појави нас то нимало не брине

Фото: REUTERS/ITAR-TASS/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Истакао је да савремени системи руског наоружања чувају стратешки паритет и обезбеђују функцију одвраћања и узајамног уништавања.

У овом контексту је навео да његова земља располаже „апсолутним оружјем данашњег дана“ какво конкуренти неће имати у скорије време.

Прецизирао је да има у виду ракетни систем „Авангард“ и навео: „Тај систем већ улази у серијску производњу и током 2019. ће га добијати наше ракетне јединице. Не верујем да ће ико ускоро имати такво оружје. Али, ако се у некога и појави нас то нимало не брине“.

Додатно је објаснио зашто ни та могућност државно-војни врх Русије не брине:

– Ускоро ће наше Оружане снаге располагати и интерконтиненталном балистичком ракетом „Сармат“, а „Кинжал“ и ласерски топ већ су тамо где треба. А нисмо још открили све о свом новом наоружању. Касније ћемо то учинити“.

Извор: fakti.orginformer.rs