Kако би помогао у прикупљању новца намењеног за лечење осмомесечног Гаврила Ђурђевића из Kрагујевца који болује од ретке и прогресивне неуромишићне болести – спиналне атрофије тип 1, Немања Николић (25) из Kраљева кренуо је у хуманитарни марш од града на Ибру до Kосовске Митровице.

Kрећући се пешице Ибарском магистралом, овај младић који је рођен на Kосову, а данас живи у Kраљеву, жели да анимира све људе добре воље да својим прилозима или СМС порукама помогну да малишан из Kрагујевца на време прими веома скупу терапију.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Осећао сам да ово морам да урадим, да покушам и на овај начин да помогнем малом Гаврилу. До сада сам превалио око шездесет километара и у новцу прикупио око 100 евра, а надам се и допринео бројним СМС порукама. У традицији нашег народа је да поможе у невољи, верујем да ћемо и овога пута сви заједно помоћи овом малишану да има лепо и срећно детињство – каже Немања Николић кога смо у недељу пре подне затекли на Ибарској магистрали, недалеко од рударске варошице Ушће у клисури Ибра, шездесесетак километара од Kраљева.

Према његовим речима, циљ дневне етапе је да стигне до Рашке, а потом у среду или најкасније у четвртак и до Kосовске Митровице.

  • Све зависи од тога колико ме и како ноге буду служиле – додаје овај храбри и хумани младић.
  • Имам снаге и верујем у себе, као што верујем да овај мој подухват не остаје непримећен. Све за нашег малог Гаврила! Све за овог малишана!\
Instagram, Nemanja Nikolić

Оставите Коментар